dd120ba2-b521-11e9-a980-0e646f26ec3f_web

Culinair ondernemer opent elke zes maanden nieuw restaurant

GENT – La Boucherie, zo heet het vleesrestaurant dat Sam D’Huyvetter opende op de Zwijnaardsesteenweg in Gent. Het eerste van vele als je het hem vraagt. Indien het concept aanslaat, verhuist het na een half jaar al naar een vaste stek ergens in het Gentse en opent D’Huyvetter op de huidige locatie een nieuwe pop-up. Volgens dit systeem wil hij elke zes maanden een nieuw concept het licht laten zien.

Culinair ondernemer Sam D’Huyvetter moest geen twee keer nadenken toen hem het pand achteraan boekhandel Walry op de Zwijnaardsesteenweg werd aangeboden. “Ik had al veel werk en geen geld, maar deze uniek locatie kon ik niet laten liggen. Vroeger kwam ik hier zelf dagschotels eten met mijn ouders”, zegt D’Huyvetter.

Concepten testen

Hij doopte het gebouw Bar Jeanne, met aan de straatkant de koffiebar Gen’Eat, waar klanten snel een gezonde hap kunnen krijgen en achteraan een conceptrestaurant. “Bedoeling is om hier telkens een bepaald concept te testen. Als het na vier tot zes maanden aanslaat, zoeken we er een vaste locatie voor in het Gentse. Op de huidige locatie kunnen we vervolgens een nieuwe pop-up openen. Na zes maanden zien we of ook dat concept aanslaat. Is dat het geval, dan zoeken we ook daar een vaste locatie voor en beginnen we opnieuw”, legt D’Huyvetter uit.

Selectie topvlees

“Starten doen we met La Boucherie, een vleesrestaurant met een uitgekiende wijnselectie door Holass, een wijnhandelaar uit Landegem, en niet te veel poespas”, zegt hij. D’Huyvetter werkt voor La Boucherie samen met de bekende slagers Hendrik Dierendonck uit Sint-Idesbald en Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove. “Ze leveren me het vlees waarop ze zelf het meest fier zijn. Om de paar weken krijg ik een nieuwe selectie topvlees. Op de kaart ook varkensvlees en Bressekip, afkomstig van dieren die we kweken op onze eigen boerderij in Louhan, in Frankrijk”, zegt D’Huyvetter.

Culinair ondernemer

Dat D’Huyvetter veel werk heeft, is niet gelogen. Samen met zijn vrouw Nina De Cuyper baat hij behalve La Boucherie, twee vestigingen van Gen’Eat (Gent en Deinze) en Pleasure Boutique in Sint-Martens-Latem ook de groep Pleasures uit. Die laatste omvat onder meer Pakhuis in Gent en La Quincaillerie in Brussel. En in Frankrijk is er behalve de boerderij ook domein Laudonie in de Dordogne. Tegen het einde van het jaar komt er nog een Pleasures Boutique bij nabij het Keizerpark.

Hoe hij dat allemaal bolwerkt? “Mijn vrouw en ik hebben een zeer goed team”, zegt D’Huyvetter. “Mijn managementteam doet alles vlot draaien en mijn chefs kunnen zelfstandig werken. In La Boucherie zal ik ook zelf in de keuken staan. Eindelijk kan ik weer eens meer doen dan alleen maar brandjes blussen.”

Naar een artikel uit Het Nieuwsblad door Sander Luyten