Donckels werkt voltijds als communicatiemedewerker, maar wilde ook iets met zijn handen doen. Krokpot geeft hem de mogelijkheid om zijn passie uit te voeren op een kleinschalige manier. “Zo ben ik niet de hele dag enkel met mijn hoofd bezig, en kan ik langzaamaan mijn kookkunsten uitbreiden en materiaal aankopen.”
Elke week maakt Donckels een weekendschotel. De gerechten variëren van een klassieke stoverij tot meer exotische schotels. “Toen ik een maand in Japan heb gereisd, heb ik ontdekt hoe breed de wereldkeuken is. Ik probeer af te wisselen, zodat het eens voor elk wat wils is.”
Persoonlijke aanpak
De hobbykok kiest voor een persoonlijke aanpak. Zo kan je aangeven hoe je het gerecht het liefst wilt meenemen. Voor sommige gerechten moet je thuis zelf nog iets doen. “Soms vraag ik bijvoorbeeld om de rijst nog zelf te koken, omdat die vers toch beter smaakt dan opgewarmd. Het is een beetje Hello Fresh, maar ik doe al tachtig procent van het koken. Maar als je liever zelf niets meer doet, kan je dat aangeven. Of als je het meteen wilt invriezen, kan ik het gerecht ook ingevroren meegeven”, zegt hij.
Zijn passie voor koken kreeg Donckels mee van thuis. Zijn mama heeft achttien jaar het restaurant De Fabels op de Kalandeberg uitgebaat. “Ik ben een beetje opgegroeid in de keuken en zo zelf beginnen experimenteren.” Experimenteren doet de hobbykok ook met cocktails, die hij in de toekomst wil integreren in zijn catering.
Hij maakt alle gerechten klaar in zijn keuken in Gentbrugge, als hij thuiskomt van zijn werk. De naam Krokpot komt van het Amerikaanse merk Crockpot, dat slowcookers maakt. “Toen ik nog een kleinere keuken had in Gent, heb ik me zo’n slowcooker aangekocht. Voor mij is dat het toestel waarmee dit allemaal begonnen is.”