De Aalsterse vestiging, met een oppervlakte van 2.844 vierkante meter, onderging een transformatie. “Omdat we de charcuterie bij het vlees in de beenhouwerij hebben gezet, vinden klanten nu alle vleesbereidingen op een plaats”, vertelt winkelverantwoordelijke Frank Willockx. “De zelfbedieningstoog werd vervangen door doorzichtige, gesloten koelkasten die een pak minder CO2 uitstoten. Dankzij het open atelier zie je onze beenhouwers aan het werk. Zo kan je ze makkelijk aanspreken voor vragen of speciale bestellingen.”
De winkel heeft nu ook een moderner broodmeubel en een efficiëntere winkelindeling.
Voor de winkel in Aalst heeft Colruyt fors ingezet op duurzaamheid bij de renovatie. Er hangen overal energiezuinige ledlampen die met een sensor werken. Zo besparen ze tot 30 procent energie. Het gebouw recupereert de restwarmte van de koelinstallatie en het ventilatiesysteem voor de verwarming, waardoor er 75 procent energie wordt bespaard.