“Binnen onze opleiding hebben we een talentengroep opgericht met spelers tussen de 15 en 18 jaar, die aantreden in de U19 competitie op interprovinciaal niveau”, vertelt Flumens. Het hoeft geen betoog dat dit op fysiek vlak een uitdaging is voor de jongste spelers. “Naast de studiebegeleiding die we aanbieden en het mooie sociale project dat we hier hebben, is het dus een volgende uitdaging om onze spelers fysiek klaar te stomen voor deze uitdaging. Niet alleen om in de U19-competitie ons mannetje te kunnen staan, maar vooral om op lange termijn klaar te zijn om op 2 de amateurniveau te kunnen aantreden.”
Om dit te realiseren zullen de Pirates nu dus beroep doen op een externe partner om de atleetvorming te optimaliseren: Athlete-ID. Zij zullen instaan voor de fysieke testing en begeleiding van de spelers binnen de talentengroep.
Medeoprichter Dries Van Meirhaeghe (24), tevens jeugdtrainer bij de Deense topclub FC Midtjylland, legt uit: “Het mooie aan deze samenwerking is dat City Pirates en Athlete-ID een gedeelde missie hebben: de kans geven aan iedere speler om zijn of haar maximale potentieel te bereiken. City Pirates bereikt dit enerzijds door het fantastische sociale project over heel Antwerpen, wij proberen hen hier nu in te ondersteunen door de spelers toegang te geven tot een professionelere begeleiding. Dit gaan we doen door fysieke testen af te nemen en voor iedere speler een individueel profiel op te stellen. Zo kunnen we de fysieke trainingen en krachttrainingen gaan individualiseren naar de noden van elke speler.”
City Pirates hoopt met het talentproject meer spelers in 2de amateur te laten aantreden vanuit het amateurniveau en zo meer succesverhalen zoals die van Manu Borges en Bangali Kromah in de toekomst te herhalen. Er zijn ook plannen om gezamenlijk evenementen te organiseren om spelers uit het sociale project een dag als prof te laten trainen en leven.