© yjs © yjs

Chocolatier Wim Vyverman en partner Tine verhuizen hun atelier: “Hier vallen we beter op”

Het chocolade-atelier van Wim Vyverman (44) en Tine Geussens (43) verhuist van de Begijnenstraat naar de Driekoningenstraat in Sint-Niklaas. Het hoekpand waar in het verleden een parketwinkel en bakker Blommaert waren ondergebracht, wordt na de zomer de nieuwe uitvalsbasis van de chocolatier. “Het atelier en de winkel worden zo dubbel zo groot als voordien”, aldus zaakvoerder Wim.

Na vijftien jaar nemen Wim en zijn partner Tine afscheid van hun zaak in de Begijnenstraat. Het koppel maakt binnenkort de oversteek naar het bekende hoekpand op de kruising van de Driekoningenstraat met de Slachthuisstraat, op amper 600 meter van hun huidige chocolade-atelier.

“De afgelopen vier jaar zochten we naar een nieuw pand aangezien we steeds vaker op onze limieten botsen en de ruimtes echt wel uit hun voegen barsten”, vertelt zaakvoerder Wim. “De locatie speelde in die zoektocht een belangrijke rol, want we wilden absoluut trouw blijven aan onze buurt en cliënteel. Ook de zichtbaarheid gaat er met dit pand sterk op vooruit. In de Begijnenstraat valt onze zaak te weinig op, waardoor we tot op de dag van vandaag te horen krijgen dat nieuwe klanten helemaal niet wisten dat er een chocolatier in de straat was. Dat is nu wel anders. Het hoekpand is langs alle kanten toegankelijk, heeft voldoende parkeergelegenheden in de buurt en is goed bekend door onder meer bakkerij Blommaert, die er jaar en dag een zaak runde.” (Lees verder onder de foto)

© yjs
© yjs

Atelier en winkel veel groter

Naast de zichtbaarheid wordt ook het chocolade-atelier aanzienlijk groter. “We gaan van zo’n 400 vierkante meter naar ruim 1.000 vierkante meter”, aldus Wim. “Het atelier, inpak- en productieruimtes worden dubbel zo groot en de winkel op zich wordt bijna drie keer zo groot ten opzichte van onze huidige ruimte. Daardoor kunnen we ons assortiment beter uitstallen en kunnen we ook verder uitbreiden. We werken ook vaak in grotere volumes voor bedrijven en ook die opdrachten kunnen we nu beter managen. We creëren ook een aparte demoruimte, waarin we atelierbezoeken willen laten plaatsvinden. Dat deden we nu ook al, maar door gebrek aan ruimte was ons personeel dan quasi werkloos.” (Lees verder onder de foto)

© yjs
© yjs

Wim en zijn team houden er een strakke timing op na en willen na de zomer hun nieuwe chocolade-atelier openen. “In de periode rond september en oktober gaat het nieuwe chocoladeseizoen in functie van de feestdagen van start en tegen dan willen we de winkel zo goed als af hebben”, geeft Wim nog mee. “De reacties van onze klanten zijn alvast hartverwarmend en geven ons extra motivatie en goesting om dit grote project op poten te zetten.”

© yjs
© yjs