Het Oost-Vlaamse technologiebedrijf ging eind juli op de fles. Even lag een doorstart onder een buitenlandse overnemer op tafel. Tot de curatoren concrete bedragen en tewerkstellingsgaranties voor het personeel vroegen. Een handvol overnamekandidaten had zich aangemeld, maar slechts drie spelers deden een concreet overnamevoorstel.
Lees ook: Chipfabrikant BelGaN gaat definitief dicht, 440 mensen verliezen hun job
Dat kwam niet in de buurt van de liquidatiewaarde van het bedrijf, die de curatoren op 50 miljoen euro schatten. Volgens de curatoren ontbrak het ook aan interesse om het personeel aan de slag te houden en waren er onvoldoende betaalgaranties. Het personeel krijgt ondertussen outplacement of gaat elders aan de slag. Enkele activa die een eventuele overname destijds niet in de weg zouden staan, zijn al verkocht.
Het gros van de inboedel zal de komende maanden verkocht worden. Het gaat om een bedrijfspand in Oudenaarde, dat ruim 20 miljoen euro zou moeten opbrengen en een machinepark dat ook ruim boven de 20 miljoen euro zou waard zijn. Enkele patenten liggen ook in de etalage, maar het is niet duidelijk hoe het gespecialiseerde intellectueel eigendom verkocht zal worden. Het gaat om gespecialiseerde materie die moeilijk in cash is om te zetten.
Lees ook: Al 173 personeelsleden van failliete BelGaN maken gebruik van outplacement
Dat geldt trouwens ook voor een groot deel van de machines die verkocht moeten worden. Het gaat om een 400-tal toestellen. Voor sommige meer gespecialiseerde stukken hopen de curatoren tot 5 miljoen euro op te halen. Ook de geïnteresseerde kandidaten die geen concreet overnamebod hebben geformuleerd, lijken aan boord om op de inboedel te bieden nu tewerkstelling niet langer een voorwaarde is.
De volledige liquidatie zal volgens medecurator Ali Heerman enkele maanden nodig hebben. “Ik schat dat we naar een periode van drie tot zes maanden kijken”, klinkt het. “Al maakt de veilingmeester zich sterk dat het sneller kan.”