Tijdens dit jaarlijks culinair concours wordt op zoek gegaan naar ‘s lands beste talent in de keuken. De andere finalisten waren Jamal Aichi uit Terhulpen, Diego De Baets uit Sint-Kruis Brugge, Christophe De Meur uit Brussel en Stijn De Smet uit Zele.
De finalisten moesten drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht met goudbrasem en langoustines, als hoofdgerecht konijn met drie garnituren en een saus, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs.
Pierre Résimont, chef van het tweesterrenrestaurant L’Eau Vive in Arbre, trad op als ambassadeur van deze 69ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Provoost-generaal Eddie Van Maele stond in voor het goede verloop van de finale.
De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijden zijn op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.