Eethuis Centerken en ijssalon Foubert zijn al jaar en dag een begrip in de Stationsstraat in Sint-Niklaas. Daar wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een gloednieuw concept. “Eerder deze week gingen de deuren van Centerken op het oude adres definitief dicht en opende de zaak meteen opnieuw op de nieuwe locatie, die grenst aan de andere kant van ons ijssalon”, vertelt zaakvoerder Jan Foubert (38).
Langer lunchen
“De branding is volledig aangepast aan ons nieuw concept. We zijn niet langer een klassieke brasserie of taverne, zo zijn we bijvoorbeeld op vrijdag- en zaterdagavond open tot 23 uur en kunnen mensen hier gezellig iets komen drinken.”
“We hebben het aantal zitplaatsen in Centerken gehalveerd van 120 naar 60 en onze kaart wat aangepast. Op die manier willen we bijdragen aan een nog betere kwaliteit én beleving”, aldus zaakvoerder Jan. “Het spreekwoord tussen 12 en 1 eet iedereen is al lang van tafel geveegd, we zien dat mensen lunchen van 10 tot 15 uur en dat het vooral snel moet kunnen gaan.”
Meer dan 400 zitplaatsen
Het aantal plaatsen beperken geeft Jan en zijn team de mogelijkheid om meer mensen te ontvangen in hun populaire ijssalon. “In totaal breiden we over de twee zaken uit tot meer dan 400 zitplaatsen. De werken aan het nieuwe interieur en terras van ons ijssalon zijn nog volop aan de gang. Tegen 1 september willen we dat alles klaar is, al zal dat hoogstwaarschijnlijk nachtwerk worden.”
Kantoorruimte en lofts
Naast de vernieuwing van de twee succesvolle zaken brengt het nieuwe pand ook een extra uitdaging met zich mee. “Boven het Centerken zijn we ook uitvoerig bezig met renovatiewerken en voorzien we in 120 vierkante meter kantoorruimte”, gaat Jan verder. “Op de bovenste verdieping richten we lofts in, die we zullen verhuren via Airbnb. Dat zou ideaal zijn voor bezoekers van concertzaal De Casino, of zelfs voor de artiesten. Ontbijt en lunch serveren is alvast geen enkel probleem.”