Karen Depoorter startte in 2010 met haar eigen Haute Confiture-lijn Callas Confiture. Ambachtelijk gemaakt met de beste seizoensingrediënten in verrassende smaakcombinaties, presenteert ze haar potjes bij de beste voedingswinkels, hotels en chef-koks. Het assortiment bestaat ondertussen uit diverse confituren, geleien, vruchtenboters, marmelades en konfijten.
Bekroond als duurzaamste ondernemer van Gent in 2012, wil Callas Confiture de liefde voor lekkere, duurzame en natuurlijke ingrediënten tot ver buiten de stadsgrenzen doorgeven. Karen Depoorter heeft ondertussen heel wat mensen overtuigd van de topkwaliteit van haar verschillende ambachtelijke confituren, die ze met de beste ingrediënten en zonder bewaarmiddelen in open koperen ketels maakt op haar fornuis in Gent. Afnemers zijn onder meer topchefs, culinaire professionals zoals kaashandelaren en slagers en iedereen die houdt van ambachtelijke kwaliteit. Naast ambachtelijke confituren biedt Callas Confiture ook marmelades, vruchtenboters en konfijten aan. Vooral in het komende wildseizoen verwacht Karen Depoorter daar heel wat vraag naar. “Een appel met veenbessenkonfijt en een toastje paté met uienkonfijt zijn voor mij pure nostaltie tijdens de eindejaarsfeesten”, vertelt ze.