thumbnail_image5 2

Café-uitbater komt cocktails shaken op je eigen oprit

NINOVE – Met deze zomerse temperaturen begint de zin naar een terrasje of een gezellige barbeque met vrienden onvermijdelijk te kriebelen. Helaas kunnen we op dit moment niet meer uit ‘ons kot’. Veel Oost-Vlaamse horeca-zaken blijven echter niet bij de pakken zitten en komen met een creatieve oplossing. Jens Van den Berghe van de Culture Pub in Ninove staat sinds april klaar om cocktails te komen shaken op jouw oprit. Je reserveert op voorhand telefonisch. Tussen 17u en 21u doet hij zijn ronde in en rond het Ninoofse.

Jens Van den Berghe baat al 7 jaar lang de Culture Pub, de bar van het cultureel centrum in Ninove, uit. “Ik ben nu een viertal jaar met cocktails bezig en volgde ook al opleidingen in het buitenland. Het is mijn passie en specialiteit. Ik mis dat echt nu ik dat niet meer kan in mijn café. En ik mis mijn klanten”, zegt hij. “We weten niet hoe lang deze crisis nog zal duren, dus kunnen we maar beter creatieve oplossingen zoeken om er het beste van te maken.”

Cocktails op de Oprit

De Ninovieter lanceerde daarom ‘Cocktails op de Oprit’. Sinds 1 april kunnen mensen uit Groot-Ninove bij Jens telefonisch hun favoriete cocktails bestellen, die hij dan tussen 17 en 21 uur komt shaken op hun oprit. “Ik bied de cocktails aan die in de zaak het best verkopen en natuurlijk haalbaar zijn op de baan. Zo kan ik bijvoorbeeld niet met veel ijs werken want dat smelt. De mensen kunnen kiezen uit 12 klassiekers zoals Whiskey Sour, Negroni en Margarita.”

Vanop veilige afstand op je oprit shaket Jens live jouw cocktail. Vervolgens kan je rustig op jouw terras of in de zetel genieten van zijn creatie. De glazen komt Jens de dag nadien opnieuw ophalen. “Voor de twijfelaars bied ik telefonisch ook persoonlijk advies aan op basis van hun smaken. Ik vraag wel om minstens twee cocktails te bestellen per aanvraag en om dat minstens een dag op voorhand te laten weten. Zo kan ik een goede route uitstippelen tussen de verschillende adresjes en kan ik me in het café ook wat voorbereiden.”

Ontzettend populair

Het concept blijkt een enorm succes. Vermoedelijk zat het zonnige weer er voor iets tussen, maar de aanvragen stroomden dit weekend aan de lopende band binnen. “Je kan helaas geen massa maken en moet continu over en weer naar de bar om verse ingrediënten te gaan halen, maar in totaal kon ik toch een 50-tal adresjes blij maken. De mensen reageren heel positief en vinden het vooral fijn dat ze ook in deze tijd een kwalitatieve cocktail kunnen krijgen die vers, voor hun neus gemaakt wordt.”

Voor Jens is dit initiatief vooral een manier om de tijd te doden nu hij niet meer in zijn bar kan staan. Het concept na corona verderzetten, behoort niet tot het plan. “Ik vind het ontzettend leuk om te doen en ben blij dat ik mijn klanten terugzie,” zegt hij, “maar zodra de Culture Pub terug open is, moet ik zelf in de bar staan. Al is het eventueel wel een optie om me in te huren voor feesten.”

Bestellen kan via 0474-20.17.83

BRON: Elke Meert – Het Nieuwsblad