c1009d3d-eeff-4d92-8f41-ea172cc89b2e

Bureau/Cuisine lanceert de eerste Artisan Summer School

MELLE – Op 26 en 30 augustus wordt de authentieke villa van Bureau/Cuisine te Melle omgetoverd tot een echte Artisan Summer School. Deze nieuwe formule – een leerrijk vakantiedagje dichtbij – richt zich vooral op de culinaire meerwaardezoeker die zich wil verdiepen in traditionele streekproducten en ambachtelijke werkwijzen. Het programma bestaat uit twee creatieve dagworkshops waarvoor afzonderlijk kan ingeschreven worden. 

Bureau/Cuisine is een culinair werkhuis: een bruisende plek voor iedereen die professioneel of privé met voeding bezig is of aan de slag wil. Bureau/Cuisine biedt een professioneel uitgeruste en gezellige kookstudio, flexibele werkplekken en inspirerende vergader- en eventruimtes in een 19de eeuwse kantoorvilla aan de rand van Gent. Daarnaast geeft hun team je graag advies in de ruimste zin van het woord bij de opstart of groei van jouw culinaire onderneming.

Artisan Summer School

Op 26 en 30 augustus organiseren ze voor het eerst een Artisan Summer School. De eerste dag – of Journée Rafinée – staat volledig in het teken van verfijnde, culinaire ambachten. In kleine groepjes leert Leen de basisprincipes van kaasmaken aan. Theesommelier Valérie deelt haar kennis over thee, eetbare bloemen en kruiden en Sarah sluit de dag af met inspirerend atelier rond no waste en groenten.

Tijdens de tweede dag – of Journée Pure – vormen stevige ambachten de rode draad. Meester-charcutier Bart van het Gentse familiebedrijf Noyen leert je worsten draaien. Met ambachtelijk broodbakker Floortje ga je aan de slag met zuurdesem en messenslijper Johan leert je de kneepjes van zijn vlijmscherp vak aan. De dag wordt afgesloten met een gezellige BBQ op het terras.

 

Culinaire ambachten en tradities

Inspiratie voor De Artisan Summer School haalde Bureau/Cuisine in het Verenigd Koninkrijk waar het concept “Summer School” – of de mogelijkheid zich te verdiepen in een bepaald vak tijdens de zomermaanden – stilaan een traditie wordt. Bovendien zijn ambachtelijke technieken, lokale producten en oude kooktradities in volle opmars! Met het vernieuwend concept “Artisan Summer School” wil Bureau/Cuisine de aandacht vestigen op de waarde van culinaire ambachten en tradities.

Inschrijven kan nog tot 5 augustus 2019 via de website van Bureau/Cuisine.