“We vervoeren sinds 2009 bier naar Amerika”, steekt Dirk van wal. “Ons brouwsel wordt vervoerd in bulk en wordt ter plekke gebotteld in vaten en in blikjes. Amerika is immers het land van de blikjes en bovendien laten we niet toe dat ze ons bier daar in flessen zouden bottelen omdat ze de know-how niet hebben van een hergisting van bier op fles.”
Normaal transporteerden de uitbaters van de lokale brouwerij een drietal keer per jaar naar Amerika, maar door de pandemie was het heel wat kalmer, al begint de internationale handel opnieuw gestaag toe te nemen: “Vandaag vervoeren we maar liefst 1.500 liter van ons bier naar Amerika. We pompen het bier over vanuit onze eigen opslag rechtstreeks in de vrachtwagen. Bij het vervoer komt er geen zuurstof aan het bier want dat zou de smaak aantasten. Daarom staat het compartiment van de vrachtwagen waarin onze drank zit onder CO2-druk en blijft de lading gedurende de hele reis gekoeld”, legt Jef uit.
“Wij zijn nog een van de weinige kleinere brouwers die een afzetmarkt hebben in Amerika. Wij hebben nog een vaste importeur in Amerika, dankzij Chris Bauweraers van La Chouffe. De Amerikaanse importeur was nog op zoek naar een kleine Belgische brouwer en gelukkig is de keuze op ons gevallen ”, besluit Dirk.