Brontec geeft het goede voorbeeld rond energie-efficiëntie en kiest voor wagen op aardgas

Fleet-Brontec-2_0v1Brontec, een bedrijf uit Aalter dat zich profileert als pionier in duurzame energietechniek voor professioneel en residentieel vastgoed gaat er vanuit dat alle beetjes kunnen helpen om tot efficiënter energieverbruik te komen. Het bedrijf motiveert zijn klanten om de lat op dat vlak voortdurend hoger te leggen en is er zich van bewust dat “walk the talk” een heilig prinicipe is. “We proberen ook ons eigen energieverbruik zoveel mogelijk te beperken”, zegt  gedelegeerd bestuurder Lard Vanobbergen.

Aardgas in plaats van diesel

Nadat het bedrijf vorig jaar al een elektische wagen aanschafte, heeft het nu voor de vervanging van één van zijn voertuigen gekozen voor een wagen op aardgas.  Lard Vanobbergen: “Een voertuig op aardgas doet het “well to wheel”, wat zoveel wil zeggen als van aan de bron tot bij het wiel, een stuk beter dan een voertuig op diesel. De Co2-uitstoot ligt ongeveer 30% lager en de uitstoot van fijnstof zelfs 95%. Geur- en lawaaihinder zijn ook veel beperkter”  Vandaag rijden er wereldwijd tussen vijftien en twintig miljoen voertuigen rond op aardgas. Met dit gas (CNG – compressed natural gas) verwarmen we ook onze huizen. Aardgas is vrijwel overal ter wereld voorradig en is minder vervuilend dan benzine of diesel.België telt nog maar enkele honderden auto’s op CNG, maar verschillende constructeurs zien meer toekomst in deze technologie dan in de elektrische auto. Intussen zijn ook al enkele tankstations in het land uitgerust met een CNG-pomp. CNG wordt opgeslagen in gasflessen die in de vloer van de auto geïntegreerd zijn en het kan als brandstof  worden gebruikt voor elk voertuig met een explosie- of verbrandingsmotor.

Onderhoud

Brontec beseft ook als geen ander dat een voertuig op aardgas niet het Walhalla is. Een voertuig op aardgas moet goed worden onderhouden om geen onverbrande methaanresten te hebben en blijft nog steeds uitstoot genereren. De bedoeling is om echter altijd maar beter te doen en niemand van ons heeft vandaag nog een excuus om niet beter te doen.