Chambelland_LD_Mars2018_27

Bekende bakkerij opent tweede Belgische vestiging

GENT – De Franse bakker Chambelland, bekend om zijn 100% glutenvrije bakkerij, opent zijn tweede vestiging op Belgische bodem op het Gentse Laurentplein. Aan het hoofd van de nieuwe zaak staat bakker, patissier en chocolatier Estelle Schelfthout. In de elegante Gentse boetiek ligt de nadruk op welzijn en genot. Vanaf morgen (4 oktober) kan je er alle overheerlijke en evenwichtige recepten ontdekken, of je nu een intolerantie hebt of gewoon verlekkerd bent op zoetigheden en huisgemaakt brood.

Chambelland is een unieke bakkerij die in amper een paar jaar tijd de harten van talloze Fransen wist te veroveren met authentieke, van nature glutenvrije producten op basis van rijstmeel en andere granen. Het was het doel van oprichters Nathaniel Doboin en Thomas Teffri-Chambeland in 2014 om een 100% glutenvrij en biologisch brood te maken dat consumenten verenigt rond eenzelfde smaak die ze appreciëren, of ze nu gluten-intolerant zijn of niet.

“Niets is zo aangenaam als een echte epicurist te zien genieten van onze bakkerijproducten om hem dan te kunnen vertellen: ’trouwens, ze zijn glutenvrij'”, bevestigt Arnaud Rasquinet, die samen met zijn vennoten eigenaar is van de franchise Chambelland voor de Benelux. Na de opening begin maart van een eerste vestiging in hartje Elsene, heeft Chambelland ditmaal beslist om zich te richten op een stad die zich de laatste jaren ontpopte tot een nieuwe place to be voor de gastronomie, Gent.

Gecontroleerde productie

Chambelland is de eerste 100% van nature glutenvrije bakkerij en patisserie uit de biologische landbouw. De kwaliteit wordt gegarandeerd via een streng gecontroleerde productieketen. Rijst vormt een belangrijk bestanddeel van het brood en wordt geselecteerd in de Pô-vlakte. Het halfvolkoren of volkoren meel wordt gemaakt in de chambelland-molen en daarna gebracht naar de bakkerij, waar de producten ter plaatse worden bereid.

Lekker en gezond

De troeven van glutenvrije producten op basis van rijstmeel? Eerst en vooral zijn ze goed voor de lijn. Rijst bevat complexe koolhydraten die geleidelijk aan vrijkomen in het lichaam. Die geven je een verzadigd gevoel en zorgen dat je geen honger hebt tussen twee maaltijden door. Volkorenrijst is ook nog eens een energiebom boordevol vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen die de risico’s op hart- en vaatziekten beperkt. Glutenvrije rijst kan dus gerust zonder mate gegeten worden door personen met coeliakie of een glutenintolerantie.

A la carte

Deze unieke bakkerij beweert niet alleen glutenvrij maar ook, en vooral, lekker te zijn dankzij haar ruime waaier aan brood en gebakjes. Het sterproduct is uiteraard het brood op basis van rijstmeel en boekweit. Je vindt er acht verschillende soorten aangeboden in achtsten, vierden, helften of per stuk, elk met een verrassend lage, brede vorm. Daarnaast kan je genieten van focaccia, pissaladière, chambelline, chouquettes, kramiek, muffins of taarten en tartelettes.