“De vaste klanten moeten hun favoriete bruine kroeg blijven herkennen, maar ik wil wel een beetje grandeur in de poep van het café steken”, zegt de nieuwe uitbater Sylvester Parmentier (37). Hij neemt de uitbating van café “De Gentenaar” over van Frederic Beernaerts (58), die omwille van een slepende ziekte zijn café na bijna 20 jaar moet laten gaan.
LEES OOK. Zware ziekte dwingt Frederic Beernaerts om zijn bruine kroeg op te geven
Met “grandeur in de poep” bedoelt Sylvester dat er een grote kristallen luchter in de gelagzaal komt, dat de toiletten een poederroos kleurtje krijgen en dat er op het terras wel eens een ijsemmer zal opduiken. “Maar de bistrokrukjes en de bruinhouten toog en lambriseringen behoud ik”, zegt Sylvester, die de styling van het café zelf voor zijn rekening wil nemen. Ook de naam van het café blijft ongewijzigd.
Et Alors
Sylvester Parmentier heeft al heel wat horecawatertjes doorzwommen. Hij baatte tot voor enkele jaren café De Linde uit in zijn thuisgemeente Bottelare, zette dan een tijdlang zijn zinnen op bar-met-zeezicht Et Alors in Oostende en opende vorig jaar restaurant Sylvester in het oud stationsgebouw van Scheldewindeke.
“Ik houd ervan met verschillende projecten tegelijk bezig te zijn. Die landelijke sfeer wil ik nu graag afwisselen met het bruisende stadsgevoel. Toen ik vernam dat café De Gentenaar over te nemen stond; heb ik dan ook snel beslist. Ik heb vele jaren in Gent gewoond en het Zuidkwartier is een toplocatie.”
Gastenkamer
De vorige uitbater Frederic Beernaerts was het vertrouwde gezicht van zijn zaak, maar Sylvester Parmentier heeft andere bedoelingen. “Ik ben de bezieler, maar ik laat me omringen door een jong en hip team dat het café zeven op zeven zal openhouden van 16 uur tot 1 uur ’s nachts.” Op de eerste verdieping komt een gastenkamer.