GENT – Dit weekend lanceert bedrijvencentrum en eventlocatie WATT The Firms het pop-up restaurant Shibui. Deze originele ramenbar zal minstens tot eind april 2019 zorgen voor heerlijke WATT The Food momenten aan de Nieuwewandeling in Gent.
Shibui is een Ramen-ya concept van Yves Kerckhoffs (30) en Giuseppi Gruwez (25) met een focus op het ambacht van umamirijke Japanse noodlesoepen. Hierbij wordt er zo dicht mogelijk bij het idee van de echte Japanse ramenbar gebleven: snel, betaalbaar en onvoorwaardelijke liefde voor de inhoud van de kom. Alles wordt zelf gemaakt met verse producten van hoge kwaliteit. Een beperkte kaart met wisselende (lunch) specials. ’s Avonds is er ook een lichte barfunctie.
Ervaren chefs
Yves Kerckhoffs was 3 jaar chef bij Toecourt Catering in De Oude Vismijn. Samen met Lore Horré (25), die ook een jaar bij Toecourt aan de slag was als maitre en styliste, opent hij binnenkort restaurant Rizoom. Lore zal bij Shibui samen met Dave Hellings (eigenaar Toecourt Catering) een rol achter de schermen spelen. Yves staat daarentegen naast Giuseppi Gruwez op de voorgrond van Shibui. Samen zullen zij zich vol overgave minstens een 4-tal maanden onderdompelen in de diepe wereld van Japanse bouillons en zich ondertussen voorbereiden op de start van Rizoom.
Private dinners/tastings
Aangezien zij in de marge van Shibui zullen werken aan menu’s, basisproducten en ideeën voor restaurant Rizoom, zijn ze ook in de gelegenheid tot het doen van private dinners/tastings en kleine recepties om deze creaties te testen. Dit echter met een moderne Vlaamse/Nederlandse verfijnde keuken met lokale seizoensgebonden producten.
Openingsuren: ma – vrij 12:00 – 14:30 en 18:00 – 22:00
Alle informatie over de opening op 11 en 12 januari vind je hier.