Met de nieuwe generatie chocolade, die de helft minder suiker bevat, wil Barry Callebaut inspelen op veranderende consumentenverlangens. Om de nuances van cacaosmaken te ervaren is het recept van de tweede generatie chocolade zo kort mogelijk en bevat het 60-80 procent meer cacao. Voor pure chocolade wordt alleen suiker toegevoegd. Melkchocolade bevat cacao, melk en suiker.
“Bij de nieuwe productbenadering staan niet alleen de smaak van moeder natuur, maar ook de bewuste consument centraal. De chocolade bevat de helft minder suiker dan ruim 80 procent van de chocolade die wereldwijd het meest wordt geconsumeerd”, klinkt het.
Chocolatiers
Barry Callebaut wil met zijn tweede generatie chocolade de chocolatiers inspireren. “De tweede generatie chocolade sluit perfect aan op de gewijzigde consumentvoorkeuren en hun wens om gezonder te genieten”, zegt de Nederlander Peter Boone, CEO van Barry Callebaut Group. “Het zal chocolademerken en chocolatiers inspireren en ondersteunen bij het maken van hun volgende generatie chocoladecreaties.”