Barouche opent zevende pitawalhalla in Wijnegem shoppingcenter Barouche. Foto: IF

Barouche opent zevende pitawalhalla in Wijnegem shoppingcenter

Wim Maeyaert en Nathaniël Van Waeyenberge hebben maandag een nieuw filiaal van hun Barouche-keten geopend. Ook in Wijnegem shoppingcenter kan je voortaan dus geniet van gerechten uit de mediterrane keuken.

Dit is al de zevende Barouche. Vier jaar geleden opende de eerste op de Korenmarkt in Gent. “Met de komst van Barouche breidt Wijnegem – Shop Eat Enjoy haar divers horeca-aanbod verder uit en biedt haar bezoekers een extra culinaire optie tijdens hun winkelbezoek”, aldus manager Katrien Geysen.

n Barouche vind je een grote variëteit aan pita’s en saladbowls. “We hebben in het Gentse al langer een eigen bakkerij genaamd ‘Atelier Barouche’. Hier maken we dagelijks ons eigen zuurdesembrood”, aldus de oprichters.

“We volgen daarbij nauwgezet een ambachtelijk proces van 24 uur waarin onze deeg rust, waarna het gebakken wordt op hoge temperatuur in een steenoven. Hiermee krijgen we een ‘pocket bread’, een soort broodzakje dat telkens in drie laagjes gevuld wordt met salade, proteïne en saus. Het eindresultaat is een echte smaakbom.”

Barouche. Foto: IF

Naast een vast aanbod van restaurants en brasserieën komen er de laatste tijd steeds meer speciaalzaken in de foodcourt van Wijnegem “Denk maar aan Hawiian Poké Bowl, You Wok en Freshmade”, frist Katrien Geysen ons geheugen op. “Toen we het concept van Wim en Nathaniël zagen, waren we meteen overtuigd dat het hier goed zou passen en het ons aanbod verder zou versterken.”

“Om hen te kunnen verwelkomen moesten we wel eerst in gesprek gaan met Name It, een kledingzaak die gevestigd was in dit pand. Gelukkig kwamen we snel tot een akkoord aangezien zij hun zaak wilden uitbreiden.”

Barouche. Foto: IF

Het aanbod aan pitavarianten in Barouche is erg groot. Maar voor wie geen broodje lust of er geen zin in heeft, zijn er de originele salad bowls. Ook de ‘side dishes’ zoals ovengebakken zoete aardappelen, hummus dip en halloumi bites lonen de moeite. “Verder hebben we een vegetarisch en veganistisch aanbod, met Berloumi uit Berlare en oven baked falafel van Greenway”, legt Nathaniël uit.

Je kunt bij Barouche je eigen pita broodje of bowl samenstellen. Het eclectisch interieur van elk restaurant is uniek, met veel kleuren als een knipoog naar de smaakbeleving in Barouche. Je hoeft niet in Barouche zelf te eten; je kunt ook kiezen voor takeaway.