Restaurant Balls & Glory De voorbije vijf jaar was Balls & Glory te vinden in een historisch pand in het centrum van de stad. Foto: ERA

Balls & Glory sluit definitief, eigenaar gaat op zoek naar nieuwe invulling: “Willen ondernemers hun droom laten realiseren in historisch pand”

Restaurant Balls & Glory in de Sacramentstraat in Sint-Niklaas sluit definitief de deuren. Uitbater Peter Vertommen besliste om de zaak na het overlijden van echtgenote Thaïs Wilssens niet opnieuw te openen. De eigenaar van het gebouw gaat nu op zoek naar een nieuwe horecaondernemer die zijn of haar droom wil realiseren in het historische pand.

Vijf jaar geleden opende vlakbij het Sint-Nicolaasplein een vestiging van Balls & Glory, waardoor de befaamde gehaktballen van chef en ondernemer Wim Ballieu ook in Sint-Niklaas te verkrijgen waren en dat in een authentiek pand in het centrum. Dat was mee te danken aan Johan Krijgsman, die als CEO van vastgoedbedrijf ERA de voorbije jaren instond voor de uitbating van het restaurant.

Liefde voor de stad

“Als vastgoedmakelaar heb ik een grote passie voor erfgoed en een voorliefde voor het pand in de Sacramentstraat”, zegt Johan. “We hebben eigenhandig getracht om nieuw leven in Sint-Niklaas te blazen door de opstart van frituur Pom De Teir en Balls & Glory, nadat we het gebouw volledig hebben gerestaureerd en energiezuinig hebben gemaakt. Niet meteen de beste investering als ondernemer, gezien de vele moeilijkheden waar de horecasector mee moet kampen, maar meer uit liefde voor de stad.”

Het pand in de Sacramentstraat werd helemaal opgeknapt in functie van de horecazaak. Foto: ERA

De voorbije jaren was Peter Vertommen het gezicht van het Sint-Niklase filiaal, maar toen hij vernam dat zijn partner Thaïs Wilssens, uitbaatster van restaurant Het Laatste Avondmaal, ernstig ziek was, gingen de deuren van Balls & Glory tijdelijk dicht.

“Na het overlijden van Thaïs heeft Peter beslist om niet terug te keren en daar hebben we uiteraard alle begrip voor. Peter heeft het al die tijd bijzonder goed gedaan als uitbater, ondanks de moeilijke omstandigheden.”

Een andere uitbater komt er niet, aangezien Johan op zijn beurt besliste om het pand te verhuren aan horecaondernemers die er hun eigen invulling aan willen geven. “Wat voor horecazaak dat precies zal zijn, is voorlopig nog een open vraag”, stelt Johan. “We willen er vooral een goed gevoel bij hebben en hopen dat we als vastgoedbedrijf een mooie locatie kunnen bieden om ondernemers de kans te geven hun droom te realiseren.”

Foto: ERA