“In 1952 werd de bakkerij opgericht door de vader (Maurice) en de moeder (Yvette) van Joost, die later de bakkerij met zijn vrouw Brigitte uitbouwde tot wat ze nu is”, speechte Mer zondag. “Elf jaar geleden werd ik aangenomen om voor de broodjes en de patékes te zorgen, daarvoor ben ik Joost en Brigitte zeer dankbaar. Toen zij drie jaar geleden op pensioen wilden gaan, kregen wij de kans om de bakkerij over te nemen.”
Liefde voor het vak
“De overname was niet kunnen gebeuren zonder de steun op elk vlak van onze vrienden die in ons en onze zaak geloofden. Zeker ook dank aan de groep Lang Leve Antwerpia . Zonder jullie hadden wij hier vandaag niet gestaan. Zoals jullie in de voorbije drie jaar konden merken, maken wij de bestaande recepten van Joost en zijn vader met liefde voor het vak verder. Daarnaast scholen wij ons bij om nieuwe patékes en broden te brengen.”
De vader van Joost was afkomstig van Heldergem, zijn moeder van Bever. Ze leerden elkaar kennen in een zaak in Antwerpen en doopten hun bakkerij in Aalst daarnaar.