Picture2 Foto jlg

Atelier Gist behaalt topscore in Gault&Millau en is hoogstgenoteerde nieuwkomer

AALST, GOEFERDINGE - Atelier Gist uit Goeferdinge is samen met drie andere restaurants de hoogste Vlaamse nieuwkomer in de editie 2023 van de restaurantgids Gault&Millau. De uitbaters Laurence Menten en Jason Spinoy zijn in de wolken met deze onderscheiding.

Voor Jason en Laurence was het maandagnamiddag nagelbijten tijdens de bekendmaking van de scores van de Gault&Millau. Ze waren zelf aanwezig in Brussels Expo waar de prijzen werden uitgereikt. “Een spannend moment, we zaten echt op hete kolen”, vertelt Laurence. Toen ze tot hoogste nieuwkomer werden uitgeroepen met een score van 15 op 20 kon het feest beginnen. “Dit is de verdienste van ons volledige team, een restaurant runnen doe je niet alleen.”

Laurence en Jason gingen van start in Aalst waar ze zich met L’Histoire 32 en Burnt op de kaart zetten als restaurant waar je, aan een grote toog, zicht had op het bereiden van de gerechten. In juni vorig jaar verkaste het duo naar Goeferdinge. Ze begonnen er met een buitenrestaurant onder een tent, sinds begin dit jaar kan er ook binnen getafeld worden in het gerenoveerde pand.

“Onze aanpak uit Aalst trokken we door in Atelier Gist. In Aalst waren we goed bekend maar in het landelijke Goeferdinge was het wel afwachten of de klanten en de erkenning zouden volgen. Dat we nu zo goed scoren in de Gault&Millau betekent een schitterende start voor onze zaak en zal ervoor zorgen dat we bekender worden.”

Landelijke omgeving

De jury is zeer lovend over het concept van Laurence en Jason. “Ze creëerden een zaak die volledig in lijn ligt met hun filosofie van koken en gezelligheid. In de landelijke omgeving met zicht op de natuur kan dit koppel helemaal vrijuit gaan, met de focus op de uitwisseling van ideeën en delen.”

“In de zomer staat de tuin centraal. Binnen is er de grote bar waar men alle bereidingen nauwkeurig kan volgen. Groenten en vlees worden op een open houtvuur klaargemaakt. Doorheen het hele menu, goed voor twaalf creaties, vallen telkens de volle en rijke smaken op. En er zijn de knappe combinaties in het glas, geserveerd door Laurence.”

Meer info over het restaurant vind je op www.ateliergist.be.