https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_03_21_935d0126-486d-4491-978f-ffa0e94b0b97 (1) Joost Arijs, de bekroonde patissier en chocolatier, en master of hospitality Thomas Schmidt

Arsenaalsite wordt decor voor populair gastronomisch evenement

GENT - De vijfde editie van Fourchette, een gastronomisch evenement dat 15 topchefs verenigt op een buitengewone locatie, strijkt eind mei neer op de Arsenaalsite in Gentbrugge.

Organisatoren Joost Arijs, de bekroonde patissier en chocolatier, en master of hospitality Thomas Schmidt strikten voor de vijfde editie onder meer de chefs van sterrenrestaurants als Vrijmoed, Hof van Cleve, Benoit & Bernard Dewitte, Publiek, Carcasse, Souvenir, Willem Hiele en het Waalse l’Air Du Temps.

In totaal zorgen de 15 chef van zaterdag 27 tot maandag 29 mei in de Arsenaalsite in Gentbrugge voor een gastronomische beleving. Tickets kosten 125 euro en bezoekers kunnen kiezen uit twee vijfgangenmenu’s. “Dat betekent dat je vijf restaurants bezoekt op één middag of avond aan één tafel. Iedere chef creëert een signature-dish dat zijn restaurant samenvat”, zegt de organisatie.

Speciaal voor de vijfde verjaardag wordt er ook een luik kunst verbonden aan het festijn. Daarvoor werkt de organisatie samen met een scala aan kunstenaars en artiesten.

INFO: www.thisisfourchette.be