Gent heeft er een nieuwe culinaire hotspot bij, met groeten uit Antwerpen. Lori Dardikman en Tom Sas delen naast hun bed ook een passie voor de Midden-Oosterse keuken. Na de opening van Boker Tov Markgrave in de Doornelei in Antwerpen in 2020 kwam er al snel een tweede, op het Eilandje. Eind 2022 opende de derde Boker Tov in de Graaf van Egmontstraat op het Zuid, met zicht op het KMSKA. En sinds deze week is er een vierde in de rij vlakbij het Gravensteen in Gent, in een tot voor kort hippe koffiezaak waar ooit een prestigieus veilinghuis gevestigd was.
“Met Boker Tov brengen we een stukje van het Midden-Oosten naar België. Mijn vrouw Lori en ik openden onze eerste vestiging vlak voor de lockdown in 2020. Vandaag telt Boker Tov drie Antwerpse vestigingen, een cateringservice, we zijn elke zomer terug te vinden op verschillende festivals, je vindt onze producten terug in de supermarkt en nu trekken we ook naar Gent”, zegt eigenaar Tom Sas.
“Interieurarchitecte Hanne Schelkens gaf een hippe touch aan het gebouw mét uiteraard het behoud van architecturale bijzonderheden en authentieke elementen. De typische stijlkenmerken die je ook in de drie Antwerpse vestigingen terugvindt, zijn ook hier aanwezig. Denk aan gele details, veel planten, knusse hoekjes, grijs betonnen accenten en een mini-markt voor delicatessen”, klinkt het.
De keuken van Boker Tov staat voor een overvloed aan verse kruiden en groenten, frisse tonen en smaakmakers. Achter de kookpotten staat Thomas Swenters, voormalig chef van Upper Room Bar van The Jane, De Librije en Godevaart. Hij ontwikkelde samen met Lori het menu. Op de kaart – zowel in Antwerpen als Gent – vind je typische Midden-Oosterse gerechten als baba ganoush en labneh, maar ook sabish, een pitabroodje gevuld met gefrituurde aubergine, hummus, hardgekookt ei en groenten. Of pulled lamb, kruidige dips en salade fattoush.