“Mijn zus en ik verbleven vaak bij mijn grootmoeder en mochten haar helpen in de keuken. Zo rolde ik in mijn bakverhaal. Ook in mijn studententijd bleef ik eenvoudige dingen bereiden.”
“Na mijn studies begon ik te werken als secretaresse in de apotheek van het Gentse ziekenhuis Sint-Lucas. Ik kreeg er steeds meer stress van en wou graag iets anders doen. Als hobby bakte ik al gelegenheidstaarten voor mijn kinderen, maar ik droomde van een professionelere aanpak.”
Knipoog naar grootouders
Annelies maakte de klik toen ze voor de plechtige communie van haar dochter Maud een taart bestelde bij een bakker en daarover niet helemaal tevreden was.
“Ik wou beter doen. Daarom volgde ik eerst een algemene bakkersopleiding en daarna een gespecialiseerde opleiding tot patissier. Om mijn ding te kunnen doen, verbouwden we een kamer van onze woning tot extra keuken.”
“We wonen in het huis van mijn grootouders en daarom is de naam van mijn bedrijfje een knipoog naar hen. Zij noemden een taart altijd een gateau, wat ik vervormde tot ‘Gattoo’. De zaken lopen goed en ik krijg heel veel bestellingen binnen.”
Naast biscuittaarten en cupcakes, maakt Annelies ook flan brésilienne, citroenmeringue, brownies, tiramisutaart met aardbeien, appel-, kaas- en speculaastaart. “Ik pas regelmatig mijn assortiment aan en om mijn bakkennis uit te breiden, zal ik nog extra lesmodules volgen”, besluit ze.