pod-730×487

AMNorman lanceert podcast over kwaliteit, voedselveiligheid en productontwikkeling

GENT - AMNorman uit Sint-Denijs-Westrem lanceerde gisteren de Normcast, een podcast over kwaliteit, voedselveiligheid en productontwikkeling. De eerste drie afleveringen staan reeds online. Gasten zijn niemand minder dan Koen De Braekeleer, Business Manager Solutions bij Testo, Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van De Federatie van het Belgische Vlees (FEBEV) en Jean-Claude Claeys van het internationale familiebedrijf Messer

Wat is dat nu, zo’n Normcast? Dat is een podcast die AMNorman maandelijks publiceert op Spotify waar je kan luisteren naar experts, waaronder de eigen Normanisten, over diverse zaken gaande van voeding, etikettering, verpakking tot productontwikkeling.

Om de toon voor zijn maandelijkse Normcast goed te zetten, geeft AMNorman je meteen 3 boeiende Normcasts mee.

Normcast #1: Koen De Braekeleer, Testo – Meten is weten

Als Business Manager Solutions (of online bekend als de Food Safety Warrior) bij Testo, bijt Koen de spits af. Geïnterviewd door Jens en Ruben deelt hij graag zijn expertise over digitalisatie in de foodsector, koeling en kalibratiecertificaten.

Topics:

  • Wie/wat is Testo?
  • Waar draagt Testo zijn steentje bij in Covid tijden?
  • Digitale food safety oplossingen, weg met pen en papier!
  • Kalibratie, ijking, justificatie en verificatie uitgelegd!

→ Beluister de Normcast met Koen hier!

Normcast #2: Michael Gore, Febev – Onversneden over de toekomst van rood vlees

Meet Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van De Federatie van het Belgische Vlees (FEBEV). Met al meer dan 20 jaar ervaring in de voedingsindustrie brengt hij een pak expertise mee naar het gesprek. Samen met Normanisten Joke en Tim praat hij over de levensloop en toekomst van de vleesindustrie.

Topics:

  • Wie/wat is Febev?
  • Het dierenwelzijn
  • Toekomst in de vleesindustrie
  • Pathogenen
  • De vegetarische stroming
  • Onverdoofd slachten

→ Beluister ‘m hier!

Normcast #3: Jean-Claude Claeys, Messer – Ijsbrekers in een innovatief landschap

We laten je graag kennis maken met Jean-Claude Claeys. Jean-Claude is al 24 jaar actief bij het internationale familiebedrijf Messer, bevoegd voor alles wat  industriële gassen betreft. Als “Senior Manager Strategic Application Technology Food” is de knowledge van Jean-Claude al even uitgebreid als zijn functietitel! Samen met Jens en Ruben bespreekt hij alles inzake koelgassen of cryo-gassen.

Topics:

  • Hoe inspelen op de trend in het online aankopen van voeding tijdens de Corona crisis?
  • Hoe zit het met de borging van de temperatuur bij o.a. thuisleveringen van vlees, yoghurt, tofu, ijs, … ?
  • Waarom moeten transporteurs overschakelen van fossiele brandstoffen naar cryogene gassen?
  • Is er een stijgende trend in bedrijven die overschakelen naar cryo-koeling?
  • Hoe kunnen de innovaties van Messer bijdragen aan een duurzamere toekomst?

→ Beluister de derde Normcast hier!