Plaatsing fermentatietanks The Musketeers – 18-11-2021 (1)

40% extra capaciteit voor brouwerij The Musketeers

SINT-GILLIS-WAAS - Het was gisteren alle hens aan dek bij Brouwerij The Musketeers in Sint-Gillis-Waas. Om aan de sterk stijgende vraag naar hun speciaalbieren te voldoen, plaatste de brouwerij twee extra fermentatietanks. Deze moesten met een hijskraan via het dak naar binnen worden gebracht. Elke tank heeft een inhoud van ruim 92.000 glazen Troubadour Magma of Jack’s Precious IPA.

De Covid-crisis heeft er in de brouwerijsector hard ingehakt, daar onder andere de horeca in de meeste Europese en exportlanden zeer lang gesloten werd. Zeker bij Brouwerij The Musketeers kwam dit op een meer dan ongeschikt moment, amper 9 maanden na de opening van de gloednieuwe brouwerij in Sint-Gillis-Waas.

Toch is Brouwerij The Musketeers niet bij de pakken blijven zitten en is sterker dan ooit uit deze crisis gekomen. In die mate zelfs, dat de capaciteit sinds de heropening van de horeca in mei 2021 ruimschoots onvoldoende werd. Om aan die sterk stijgende vraag te voldoen, plaatst de brouwerij nu bijkomende fermentatietanks die de capaciteit met 40 % moeten verhogen. Elke tank heeft een inhoud van 230 Hectoliter of ruim 92.000 glazen Troubadour Magma of Jack’s Precious IPA.

Huzarenstukje

Het plaatsen van deze tanks is een huzarenstukje waarbij we konden rekenen op betrouwbare partners met kennis van zaken. Door een opening in het dak, die al bij de bouw van de brouwerij werd voorzien met oog op uitbreidingen, werden beide tanks naar binnen gebracht. De hijskranen moesten hierbij uiterst voorzichtig tewerk gaan: er was immers een speling van amper 3 cm aan beide zijden.

Ondertussen zijn beide tanks zonder een schrammetje in de brouwerij geraakt en nu start de volgende fase. “Deze fermentatietanks worden aangesloten op onze installatie en we verwachten ze eind november in gebruik te nemen”, klinkt het.

Meer dan 20 jaar passie voor brouwen

Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999 door 4 brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van deze vier kameraden. Hun eerste brouwsels werden ontwikkeld in de keuken van Kristofs moeder. Vandaag, meer dan 20 jaar later, staan twee van de oprichters, Stefaan Soetemans en Kristof De Roo, nog steeds aan het roer van deze Belgische onafhankelijke brouwerij.

Brouwerij The Musketeers ontwikkelt speciaalbieren voor de nationale en internationale markt. De brouwerij staat bekend om zijn Troubadourbieren en de bieren uit de Belgian Legends Series. Het flagship van brouwerij The Musketeers is Troubadour Magma, een amberkleurig bier van 9%, met het hoppig en bitter karakter van een Amerikaanse IPA gecombineerd met de zachte smaak van een Belgische Tripel.

In mei 2019 namen The Musketeers hun intrek in de gloednieuwe bierbrouwerij in Sint-Gillis-Waas. Deze brouwerij is uitgerust met een moderne installatie en focust op duurzaam brouwen.