Bystro Jamien HR no ©-14-min

3Square Dining wordt Bystrò Jamien

ZWIJNAARDE/DEINZE – Bart Basselier (43) en Niki Claes (38) van Very Food Catering nemen de uitbating van 3Square Dining in Zwijnaarde over. Het bedrijfsrestaurant gaat verder onder de naam Bystrò Jamien en zal voortaan ook open zijn op avonden en in het weekend voor particulieren. Very Food Catering wordt bovendien de cateraar voor alle events in 3 Square Village.

3Square Village zijn de 3 vierkante nieuwbouw blokjes die je kan zien liggen langs de E40 van Oostende naar Gent. Het terrein biedt kantoorruimte aan heel wat bedrijven waaronder BESIX, Wilink, Mathieu Gijbels, Betafence, V-Bio Ventures, GMI en Bank Van Luxemburg. 3Square Village herbergt bovendien 9 vergaderzalen geschikt voor 4 tot 500 mensen uitgebaat door 3Square Events. Op het gelijkvloers is ten slotte het restaurant 3Square Dining gevestigd. Zowel de catering van de zalen als het bedrijfsrestaurant komen nu in handen van Bart en zijn vrouw Niki van Very Food Catering uit Deinze.

Overname

Bart Basselier vertelt: “3Square Events kocht vorig jaar de Oude Vismijn in Gent, waar we met Very Food Catering 1 van de 4 preferred cateraars zijn. Door corona kwamen de lopende herstructureringen bij het bedrijf in een stroomversnelling terecht en werd beslist op zoek te gaan naar een nieuwe uitbater voor het restaurant en de catering van de zalen. Doordat we in de Oude Vismijn samenwerkten, kwamen ze al snel bij ons terecht.”

“Ik dacht eerst: Ben je zot? Deze overname doen in coronatijd?”, lacht Niki. “Maar mijn man Bart was meteen overtuigd en op 20 juni hebben we de knoop doorgehakt. Hoewel het eerst de bedoeling was om pas open te gaan op 1 augustus, hebben we besloten 1 juli al de deuren te openen. Op die manier nemen we de hele zomer mee. Bedrijven die normaal in collectief verlof gaan, blijven door corona nu wel open dus het is een ideale inloopperiode voor ons.”

Ook open voor particulieren

Het restaurant, dat Bystrò Jamien gedoopt wordt, zal vanaf september ook op donderdag, vrijdag en zaterdagavond open zijn en richt zich voortaan ook naar particulieren. De originele naam komt van het Russische woord Bystrò, wat ‘snel’ betekent en Jamien, de naam van de lievelingshond van oma Nelly die onlangs is overleden.

“Door de week kunnen mensen er terecht voor een snelle lunch, ’s avonds heb je de mogelijk om rustig te dineren. De ligging is trouwens ideaal, vlakbij Gent maar net niet in de emissiezone. Er is een heel grote parking en een groot terras. Tijdens corona kunnen we 60 mensen binnen plaatsen op veilige afstand van elkaar en buiten kunnen we zelfs tot 200 mensen bedienen”, geeft Niki de troeven van Bystrò Jamien mee.

High end catering

Very Food Catering is sinds 2007 werkzaam vanuit het industriepark in Deinze, op slechts 10 minuten van 3Square dus. Het bedrijf staat bekend als een high end cateraar en wil dit niveau ook in het nieuwe restaurant neerzetten. “Het is vooral belangrijk dat mensen lekker gegeten hebben. We brengen de klassieke keuken op een vernieuwende manier. Mensen die ons kennen vanop evenementen kunnen nu ook op een vast plaats van ons eten komen genieten”, vertelt Niki. “Voor de catering is het bovendien slechts 10 minuten rijden tussen beide locaties. We zijn heel blij dat we ons 7 medewerkers op deze manier aan de slag kunnen houden ondanks corona.”

Bystrò Jamien werkt momenteel met 4 mensen, maar verwacht binnenkort zijn personeelsbestand al te moeten uitbreiden. Wie interesse heeft kan mailen naar hallo@bystrojamien.be