IMG_4965

3 Oost-Vlaamse cateraars bij de top 3 van België

GENT/DEINZE – Jaarlijks stelt Experience Magazine de Top van de eventcateraars samen. Dit doen ze op basis van een marktstudie waarbij corporate event managers, werkzaam bij bederijven uit het hele land en van uiteenlopende omvang, hun ‘favoriete’ catering partners aanduiden. De top 3 van de lijst kleurt dit jaar Oost-Vlaams met een gedeelde tweede plaats voor de Gentse cateraars Coeur Catering en Gourmet Invent. Very Food Catering uit Deinze stoot dit jaar door van de vierde naar de derde plaats.

De studie werd deze keer afgenomen bij 512 event-verantwoordelijken bij KMO’s (56%) en grote bedrijven (44%) in Vlaanderen (62%), in Brussel (32%) en in Wallonië (6%). Voor elk van de 7 segmenten van de B2B-evenementenwereld, moesten zij antwoorden op één enkele vraag: “Wanneer u een evenement moet organiseren voor uw bedrijf, welke zijn dan de partners die u zou contacteren voor het beheren van de organisatie/de catering/het audiovisuele/…?” (maximum 3 antwoorden). Elk van de spontaan vermelde bedrijven kreeg vervolgens een score van 1 (als derde vernoemd) tot 3 punten (als eerste vernoemd).

          

Op veilig spelen

In de ranglijst van 2019 zijn er weinig belangrijke veranderingen ten opzichte van voorgaande jaren. Ongetwijfeld komt dit omdat men catering niet licht opneemt en omdat bedrijven liever op veilig spelen dan dat ze gaan experimenteren. En als er al geëxperimenteerd wordt, is dat eerder in de vorm van de voorgestelde catering. Zo werd de opkomst van food pairing gevolgd door een doorbraak in verantwoorde en lokale catering met traceerbare producten, gezonde ingrediënten en rekening houdend met specifieke allergieën en diëten.

Oost-Vlaamse toppers

De absolute nummer 1 in catering is al 7 jaar op rij J&M catering uit Schelle. Op de tweede plaats staan zowel Coeur Catering als Gourmet Invent, beide uit Gent. Ook Very Food Catering, vorig jaar nog op de vierde plaats, komt dit jaar de top drie binnen, en maakt het podium compleet.

Zaakvoerder Bart Basselier is alvast uiterst tevreden met deze erkenning: “We bestaan intussen 13 jaar en behoren al 12 jaar tot de top van België. Toch is het fijn om te zien dat we blijven stijgen en dat onze keuze om het verschil te maken door te focussen op de kwaliteit van onze producten loont. Vier jaar geleden zijn we met nieuwe keukenteams gestart. Het is volledig te danken aan deze hard werkende mensen dat we dit niveau halen.”