rupel sushi mechelen Foto: Dirk Vertommen

Zaakvoerders van Rupel Sushi in Niel openen tweede vestiging in hartje Mechelen

Op de Korenmarkt in Mechelen opende recent het Aziatisch restaurant Rupel Sushi de deuren. De Nepalese familie Serpanja baat al enkele jaren een gelijknamig restaurant uit in Niel en breidt nu uit naar de Dijlestad. De sushizaak is gevestigd in het pand waar lange tijd restaurant ’t Korenveld gehuisvest was.

Nadat restaurant ’t Korenveld in Mechelen enkele jaren geleden de deuren sloot, kwam er met bar Nayaa een nieuwe horecazaak, maar ook die ging intussen dicht. Toch kan je sinds kort opnieuw gezellig tafelen op de Korenmarkt 20. De Nepalese familie Serpanja opende er recent het Aziatisch restaurant Rupel Sushi. Daar vind je meer dan alleen sushi. Zo staan er onder andere Thaise gerechten, loempia’s en oosterse soepen en salades op de menukaart.

De familie opende zo’n vijf jaar geleden al een vestiging van Rupel Sushi in Niel. “Het restaurant draait er goed en we waren daarom op zoek naar een locatie voor een tweede zaak”, zeggen zaakvoerder Debendra Serpanja, zijn dochter Asmita en zoon Succes. “Omdat we ooit in Mechelen woonden en het een erg mooie stad vinden, waagden we de sprong. Het is een veel grotere stad dan Niel, maar er zijn nog niet zo heel veel sushirestaurants.”

Van lasser tot sushichef

Zoon Succes is de chef van het nieuwe restaurant, hoewel hij een opleiding tot lasser volgde. En ook dochter Asmita koos met een opleiding tot verpleegkundige eerst iets helemaal anders. “Maar we zijn uiteindelijk toch in de zaak gerold en vinden dit het allerleukste om te doen”, zeggen ze in koor. “Het is fijn om met dagverse ingrediënten de recepten van papa te maken. Alles wordt ook ter plaatse gemaakt, zelfs de sushisaus. Dat maakt ons uniek.”

Iedereen welkom

Rupel Sushi is nu enkele weken open en begint te draaien, merkt de familie. “Het is nieuw, dus het is logisch dat de mensen ons nog moeten leren kennen”, klinkt het. “Maar we zijn hoopvol en krijgen steeds meer klanten over de vloer. Voorlopig stellen we alleen het gelijkvloers open, maar we hebben een eerste verdieping waar ook nog heel wat mensen kunnen zitten. Alle Mechelaars zijn dus zeker welkom om onze gerechten uit te proberen.”