“Ik deed eerder ervaring op in een pizzarestaurant en wist toen al dat een eigen horecazaak, en dan nog liefst een pizzeria, mijn droom was. Die komt nu dus uit, na twee maanden hard werken in dit pand. Een heel grondige renovatie was immers nodig. De inrichting zorgt voor een ietwat luxueuze toets met niet minder dan 49 zitplaatsen”, vertelt Yumit, die vijf jaar in Lier woont.
De jonge zaakvoerder is niet enkel trots op het resultaat van de renovatie, maar vooral toch ook op zijn pizzaoven. “Dat is inderdaad iets speciaals. De oven, ingevoerd uit Italië, bestaat uit een lopende band die over steen draait. Het bakken van de pizza gebeurt dus door de warmte van de steen, en niet via warme lucht zoals in de meeste andere pizzeria’s. Geen verlies van smaak is hier hét grote voordeel.”
Bij Pizzeria Palermo vind je uiteraard een heel gamma aan pizza’s en pasta’s. Voor wie al eens iets anders wil, staan er op de menukaart ook frieten, snacks, kapsalons, schotels en salades. Maar je bent bij Yumit ook welkom om enkel iets te komen drinken: een gewone koffie of muntthee bijvoorbeeld. “Probeer zeker eens onze pasta Palermo met kip, scampi, champignons en roomsaus (15,50 euro) of onze salade Palermo met tomaat, komkommer, maïs, ei, paprika, champignons, feta en kaas (11 euro). Als dessert beveel ik de Palermo Cakes aan”, doet Yumit Syuleyman ons alvast watertanden.
Bij Pizzeria Palermo kan je ter plaatse eten en ook zelf je bestelling afhalen. “Onze eigen koerierdienst levert bovendien aan huis. Bestellen gebeurt rechtstreeks via onze eigen website en dan krijg je er een gratis drankje bovenop”, belooft Yumit.
Pizzeria Palermo is, behalve op dinsdag, open van 11 tot 23 uur.