MECHELEN – Deze zomer houdt Yumbel acht culinaire tuinfeesten in de binnentuin van ’t Groot Seminarie in Mechelen. De Mechelse cateraar en bezorgdienst van dagverse maaltijden wil met het event ‘Tuin & Feest’ het grotere publiek laten kennismaken met zijn culinaire diensten. En dat publiek toont een grote interesse, want de beschikbare plaatsen waren in een mum van tijd volzet.
In maart 2017 starten Frank en Ken Jacops, vader en zoon, een nieuw foodconcept: samen maken ze dagverse maaltijden klaar en brengen die tot bij de mensen thuis. Datzelfde jaar in augustus breiden ze hun actieradius uit tot in Mechelen, Muizen, Bonheiden en Rijmenam, zoals u eerder op ons nieuwsplatform kon lezen. Sinds april 2018 verzorgt Yumbel van maandag tot vrijdag ook de catering van restaurant Groot Seminarie.
“De maaltijden die we aan huis leveren, moeten steeds opgewarmd kunnen worden. Daardoor zijn we beperkt in onze bereidingen. We willen daarom aan nog meer mensen laten zien wat we in onze mars hebben. Vandaar het idee om 8 avonden lang het beste van onszelf te geven in een unieke setting die velen ook nog niet hebben ontdekt”, zegt Ken Jacops.
Volzet
Een goed idee, zo blijkt, want de interesse was groot. Zo groot dat alle plaatsen reeds zijn ingenomen. De snelle beslissers zullen een werelds 6-gangenmenu gepresenteerd krijgen met onder meer gamba’s, zalmfilet en pulled pork. De gerechten worden in de binnentuin live bereid door chef Bert en chef San.