“Barriga is Spaans voor buik, maar voor mij betekent het vooral het volgen van je buikgevoel. Dat is wat ik hier gedaan heb. Ik kook graag en ik doe al jaren flexi-jobs in de horeca als uitlaatklep. Dit leek me dus een logische volgende stap. Toen ik zag dat de zaak over te nemen stond, heb ik de stap gewaagd”, zegt Yara.
Haar werk bij de bijzondere jeugdzorg, waarin ze tot voor kort actief was, was van een heel andere orde. “Het voelde soms aan als dweilen met de kraan open, de voldoening was niet altijd even groot. Het was niet wat ik de rest van mijn leven nog wilde doen”, zegt ze.
Yara is in Berlaar-Heikant zelf opgegroeid. “Ik was ook al klant bij de broodjeszaak en bestelde er elke vrijdag broodjes toen ik nog in Berlaar op school zat. Ik heb hier ook altijd in het dorp bij de Chiro gezeten. Toen ik zei dat ik de broodjeszaak zou overnemen, voelde ik me meteen gesteund door veel mensen. In eigen dorp werken, voelt voor mij aan als thuiskomen.”
Maand meegedraaid
In november draaide Yara al een maand mee om de kneepjes van het vak te leren. “In december hebben we de zaak een maand gesloten om het pand wat op te frissen en de nieuwe logo’s aan te brengen. In die periode zijn we ook privé verhuisd naar dit pand. Ik heb ondertussen gemerkt dat mensen de zaak echt zien als een vaste waarde op de Hei. Ik wil die lijn graag doortrekken, al zal ik er natuurlijk ook mijn eigen touch aan geven en hier en daar vernieuwen.”
“We gaan bijvoorbeeld ons aanbod vers bereide gerechten uitbreiden. We zullen ook werken met een gerecht van de week en een broodje van de week. Op die manier willen we de mensen telkens weer verrassen met nieuwe dingen”, aldus nog Yara Heylen.
De zaak opende op woensdag 4 januari.