In 2014 begon Christina aan haar avontuur als oprichtster van kapsalon De Kwaffeus, een ‘bold’ en creatief kapsalon in Mechelen-Zuid. “Ik ben al jaren gepassioneerd door haar, creativiteit en ondernemen”, vertelt ze. Het pad naar het ondernemerschap was voor Christina niet vanzelfsprekend. “Ik kom niet uit een ondernemersfamilie en ben opgegroeid alleen met mijn papa. Dat was niet altijd makkelijk, maar door hard te werken en zelf dingen op te bouwen, sta ik nu waar ik vandaag ben”, klinkt het. “Na mijn opleiding, jarenlange ervaring in diverse salons en me constant te blijven bijscholen met de nieuwste technieken voelde ik dat het tijd was om mijn eigen zaak te starten.”
Met haar eigen kapsalon De Kwaffeus wil Christina verder gaan dan enkel knippen en kleuren. “We combineren duurzaamheid, exclusiviteit en persoonlijke aandacht in alles wat we doen. We werken enkel met cruelty-free en vegan producten en volgen de nieuwste trends op vlak van kleuring en snit.” Daarmee wilde Christina een alternatief bieden voor de mainstream kapperswereld waar volgens haar “te veel standaardlooks worden gecreëerd en te weinig aandacht is voor duurzaamheid en persoonlijk advies. Ik wilde een plek creëren waar mensen zich gezien voelen en vertrekken met een kapsel dat écht bij hen past.”
Ambities
Met De Kwaffeus wil Christina blijven innoveren. “We willen onze expertise verder verfijnen en ons blijven onderscheiden met unieke kleurtechnieken en duurzame producten”, klinkt het. Maar daar stoppen haar ambities niet. “Op lange termijn zijn we volop bezig met het ontwikkelen van een eigen productlijn, waarmee we onze klanten nog beter kunnen bedienen.”
Als zaakvoerster neemt Christina naast de creatieve leiding ook het zakelijke aspect op zich. “Ik sta nog altijd zelf achter de stoel, maar daarnaast ben ik ook bezig met het bepalen van de strategie, marketing en klantenervaring.” Een onderneming leiden als vrouw is niet altijd even evident, weet Chirstina. “Van de klassieke onderschatting tot de constante balans tussen business en privé.” Maar ze ziet ook de voordelen in van dat vrouwelijke leiderschap. “Wat vrouwen vaak anders doen, is met meer empathie en intuïtie ondernemen. Dat vertaalt zich in een sterke klantenbinding en een bedrijfscultuur die gebaseerd is op samenwerking en duurzaamheid.” Tegelijk is ze ook kritisch voor de ondernemerscultuur. “Wat er nog beter kan? Meer vrouwelijke rolmodellen en mentoring. Er is nog te weinig ondersteuning voor vrouwen die willen ondernemen.”
Stemmen op Christina of een van onze andere straffe onderneemsters kan nog tot en met 3 maart via made-in.be/strafste-onderneemster.