BUFFL werd vier jaar geleden opgericht door ondernemers Seppe Stroo en Dennis DeClercq. Intussen is het bedrijf erg gegroeid: de oprichters omringden zich met een team van 15 medewerkers en een divers klantenbestand. Babette Gommeren kwam er pas later bij. Ze begon haar jonge carrière bij grote organisaties als BCG, Unilever en Meta. Tot ze vier jaar geleden de gewaagde stap zette om mee aan boord te gaan van BUFFL, toen nog een start-up. “Het was een onverwachte richting, maar die voelde goed aan omdat zowel het product als het team enorm veel potentieel bood”, vertelt Babette. Sinds 1 januari 2025 staat ze als 31-jarige CEO aan het hoofd van het bedrijf. Ze streeft daarbij naar “daadkrachtig leiderschap: snel en resoluut beslissingen nemen, initiatief tonen en een cultuur van vertrouwen uitbouwen.”
Haar ambities met BUFFL zijn groot. “We willen dit jaar echt doorpakken, vooral naar buiten toe. Ons verhaal en product is uniek, en te mooi om niet extern te delen! We hebben er hard aan gewerkt en we willen écht de preferred business research partner in België worden de komende 3 jaar.” En die ambitie heeft ze begin dit jaar al bewezen. BUFFL gaat 2025 in als getransformeerd bedrijf. Zowel hun werkwijze, hun klantenbestand als hun bestuur ondergingen in januari een verandering.
LEES OOK. BUFFL ondergaat transformatie en stelt nieuwe CEO aan: “Ik ga dit bedrijf met trots leiden”
Als vrouwelijke CEO van een management team van mannen plaatste Babette zich in een unieke positie. Maar naast haar job, is ze ook gelukkig getrouwd én in verwachting van haar eerste kindje. Die combinatie vindt ze spannend. “Het is soms een moeilijke afwegingen tussen ambitieus zijn en ook mama worden”, vertelt ze.
Maar ze gelooft ook dat ze uit haar rol als vrouw het verschil kan maken. “Het helpt om moeilijke boodschappen ook op een menselijke manier over te brengen en empathie te tonen.” Ze gelooft dat ondernemers hun “vrouwtje kunnen staan” in een mannenwereld. “Een bedrijf heeft zo veel aan wat girlpower aan de top! Wees ambitieus, probeer niet alles te controleren, en blijf vooral positief. Wees lief voor andere vrouwelijke onderneemsters, er zijn er al zo weinig”, besluit ze.
Stemmen op Babette of een van onze andere straffe onderneemsters kan nog tot en met 3 maart via www.made-in.be/strafste-onderneemster.