MECHELEN – Op donderdag 30 april om 19u organiseren Wim Ballieu en JCI Mechelen een digitaal diner om de lokale horeca een hart onder de riem te steken. De TV-chef zal met met een 40-tal deelnemers online dineren en uitgebreid vertellen over hoe hij een aantal crisissen overwon.
De horeca heeft het momenteel zwaar te verduren. Door het aanhoudende lockdown is een deel van hen volledig dicht. Anderen zijn kunnen overschakelen naar thuisleveringen. Om deze laatste groep te helpen, ontstond bij de Mechelse JCI afdeling het idee om een digitaal diner te organiseren met daaraan een inspirerende gastspreker gekoppeld. “De bedoeling is om zowel de lokale horeca te steunen als om de Maneblusser te blijven motiveren”, zegt Frederik Bluekens, die de werkgroep rond het event leidt. Na een interne brainstorm werd besloten een spreker uit de horecasector te zoeken. “Wim is hiervoor de geknipte persoon. Hij heeft als horeca-uitbater ervaring met crisissen en staat bekend als interessante spreker. De ideale combinatie voor ons event.”
Digitaal dineren
Het event begint met een maaltijd geleverd door een van de vier horeca-partners van het event. Restaurant Julia, La Loggia en Funky Jungle staan in voor het hoofdgerecht. De maaltijd wordt afgesloten met een dessert van Pascale Gauthier. Tijdens de maaltijd zal Wim Ballieu de aanwezigen vertellen hoe hij door enkele woelige watertjes is gezwommen.
Het diner is voor iedere Mechelaar toegankelijk en begint om 19u. Deelnemers wordt gevraagd zich in te schrijven via de online webpagina van het event. De inschrijvingen worden afgesloten op 28 april om 19u.