bistro1

Wiekevorstse Pascale D’Joos (41) ruilt traiteurszaak in voor eigen bistro

HEIST-OP-DEN-BERG, WIEKEVORST, HULSHOUT- De Eugeen Woutersstraat in Heist-op-den-Berg heeft er sinds kort een zaak bij. Na een grondige verbouwing aan het pand op huisnummer 45 opende zaakvoerster Pascale D’Joos (41) er eind vorige maand haar nieuwe Bistro Eugeen. “Van een koffietje tijdens de zondagsmarkt tot een uitgebreid meergangenmenu: je kunt ervoor bij ons terecht”, vertelt de nieuwe buurvrouw van cocktailbar Hootch.

De van oorsprong Wiekevorstse Pascale D’Joos is geen groentje in de horeca. “Ik heb altijd in de sector gewerkt en runde acht jaar een eigen traiteurszaak: Pascales Coock and Bake”, legt ze uit. “Een bistro openen was al lang een droom. Het pand kochten we drie jaar geleden. Een week nadat we de knoop hadden doorgehakt, hadden we het al gevonden. We wonen in Hulshout en keken bewust naar Heist-centrum. Dat is niet ver en het leeft daar nog altijd.”

De zaak is genoemd naar de straat waarin ze ligt.

Met haar traiteurszaak is Pascale gestopt. Haar aandacht gaat dus voor 100% naar haar nieuwe bistro. De verbouwing van het handelspand ging er grondig aan toe en nam zo’n tweeënhalf jaar in beslag. “Mijn vader en mijn echtgenoot deden veel zelf”, zegt Pascale. “De klanten zijn er erg enthousiast over. Ze vinden het interieur heel warm en gezellig. De stijl omschrijven, vind ik eigenlijk niet zo makkelijk. Ik heb echt mijn persoonlijke smaak gevolgd.”

Verwachtingen

Klanten kunnen bij Bistro Eugeen iets drinken, een snackje eten of de voeten onder tafel schuiven voor een uitgebreid diner. Op het menu staan verschillende vlees- en visbereidingen, zoals steak, brochettes, varkenshaasje, kabeljauw of scampi(s. Voor de kleinere honger zijn er onder andere croques verkrijgbaar. Er staan ook enkele vegetarische gerechten op de kaart.

”De klanten reageren er bijzonder enthousiast op. Ze vinden het interieur heel warm en gezellig”, zegt Pascale.

“Ik ga me tijdens de openingsutijden focussen op de zaal en op de rol van gastvrouw”, zegt Pascale. “Ik heb iemand aangenomen om de keuken te behartigen. Achter de schermen doe ik de voorbereidingen nog wel zelf. Er staat nu al drie jaar een automaat met mijn gerechten in de Eugen Woutersstraat. Daardoor kennen mensen mijn recepten mogelijk wel en hebben ze misschien ook al bepaalde verwachtingen van onze keuken.”

Marktbezoekers

Bistro Eugeen heeft vaste sluitingsdagen op dinsdag en woensdag. Maandag, vrijdag en zaterdag is de zaak open van 11.30 tot 22u, op donderdag van 16 tot 22u. Op zondag kunnen klanten er terecht van 8.30 tot 22u. “’s Ochtends kunnen bezoekers van de rommelmarkt dus iets komen drinken bij ons”, zegt Pascale. “Ontbijten komen er in de toekomst wellicht nog aan, maar eerst gaan we ervoor zorgen dat de rest van de zaak op wieltjes loopt. Ook bezoekers van de maandagmarkt kunnen bij ons terecht. Dat lijkt goed te werken.”

Het pand op huisnummer 45 springt in het oog in de Eugeen Woutersstraat.

Bij Bistro Eugeen is er plaats voor 46 klanten. Bij mooi weer kunnen er vooraan op het buitenterras ook nog twintig mensen zitten. Wie voor een uitgebreid diner komst, kan momenteel best reserveren. “Tot nu toe heeft de zaak altijd al vol gezeten”, zegt Pascale. “Laat ons hopen dat het zo vlot blijft lopen en dat het lukt om mijn droom waar te maken.”