Bedrijven meer financiële slagkracht geven aan de hand van praktische tips: dat beoogt Ilse Dieltjens met haar online summit. “Als ondernemer moet je van veel markten thuis zijn”, zegt ze. “Misschien ben je een goede verkoper, maar heb je geen kaas gegeten van boekhouden. Of je bent een vakman, maar durft niet de juiste prijs te vragen. Als financieel expert zie ik vaak ondernemers worstelen met hun financiën. De tijd waarin we leven maakt het niet makkelijker.”
De initiatiefneemster verzekert kort en krachtige podcasts waar deelnemers zeker iets aan zullen hebben. Onderwerpen als prijszetting, het uitbouwen van een buffer, beleggen, winstgevende marketing en zelfs cryptocurrency worden aangesneden.
“Zelf ben ik gespecialiseerd in cashflowplanning en ben ik een aanhanger van het Profit First-systeem van de Amerikaanse ondernemer en bestseller auteur Mike Michalowicz”, zegt Dieltjens. “Het geeft je meer controle over financiën door het geld dat binnenkomt, toe te wijzen aan verschillende ‘potjes’ of bankrekeningen. Verschillende boekhouders werken met dit systeem. Ik leer ondernemers er ook gebruik van te maken.”
Zwarte sneeuw
Dieltjens put ook uit haar eigen ervaring als onderneemster. Voor ze zich specialiseerde als financieel expert stond ze aan het hoofd van het schrijnwerkbedrijf Timber Works. “Ook ik heb zwarte sneeuw gezien”, bekent ze.
“Hoge schulden gaven me veel stress. Door onze snelle groei kon de cashflow niet volgen. Onder meer via deze summit wil ik anderen behoeden voor de fouten die ik zelf ooit maakte. Ik laat ondernemers graag zien aan welke knoppen ze moeten draaien om bij te sturen. Zo hielp ik mijn klanten om honderdduizenden euro schuld weg te werken, duizenden euro aan buffer te realiseren en de omzet tot 20% te laten stijgen.”
Deelnemen aan We Love Profit is gratis. Vooraf inschrijven is wel nodig en kan online. Je ontvangt dan een link naar de interviews via e-mail. Volgens Dieltjens zijn de gesprekken relevant voor de meest uiteenlopende ondernemers. “Denk aan een tuinaannemer die worstelt met prijszetting, een leverancier die door de sluiting van de horeca een terugval kende of een architect of immomakelaar die overweegt om een nieuwe niche aan te snijden.”