De afvalstroom aan elektronische apparatuur groeit nog jaarlijks en slechts 40% van de apparaten wordt hergebruikt. Dat komt deels door een tekort aan vakmensen die de toestellen kunnen analyseren en herstellen. “Het opleidingsaanbod van Crescendo CVO wil een antwoord bieden op de maatschappelijke noden. Techniekers vormen al langer een knelpuntberoep. Daarom starten we de nieuwe opleiding ‘Hersteller witgoed en hersteller bruingoed’”, zegt directeur Marleen Mast.
“Bij Vanden Borre willen we onze klanten niet alleen helpen bij de keuze van een nieuw en duurzaam product, maar we willen hen ook geruststellen voor de komende jaren”, vult manager Stefanie Soetens aan. “Met het Vanden Borre Life-principe kunnen grote elektrotoestellen hersteld worden tot vijftien jaar na de aankoop. Maar om deze garanties te kunnen bieden, hebben we nood aan meer mensen met een technisch profiel. We zetten dan ook graag onze schouders onder deze nieuwe opleiding.”
De baan op
Dat doet de elektroketen onder meer door de deelnemers aan de opleiding mee op pad te nemen. “Door de diversiteit aan toestellen en de snelheid waarmee ze evolueren, besloten we om de opleiding heel praktijkgericht te organiseren”, zegt coördinator Kim Alewaters. “De cursisten volgen de helft van de tijd les in ons centrum in Mechelen en tijdens de andere helft gaan ze met een ervaren mentor van Vanden Borre de baan op. Op die manier krijgen ze de meest actuele en realistische leerervaring.”
Voor meer informatie over de nieuwe opleiding kan je terecht op de website van Crescendo CVO.