KEERBERGEN – De broers Anthony, Christopher, Dimitri en Niko Tzikis, die in Keerbergen restaurant Tzikis Ouzeri uitbaten, hebben hun kookkunsten gebundeld in een boek. Op 25 oktober ligt het boek in de boekhandel.
De vier broers met Kretenzische roots hebben met hun restaurant op de Mechelsebaan in Keerbergen al een succesverhaal geschreven. De recepten van de gerechten die ze er serveren, werden van generatie op generatie overgeleverd, maar kregen een eigen touch. Een stukje kaas gepaneerd met chiazaadjes bijvoorbeeld.
Gasten proeven er niet enkel van de mediterrane keuken – volgens de broers supergezond, en op basis van lokale seizoensproducten – maar óók van de typisch Griekse gastvrijheid. Avonden worden er vaak afgesloten met de traditionele Zeibekiko, die zeevaarders dansen wanneer ze terugkeren na een lange reis.
Hun recepten bundelden de broers nu in het boek Zuiders Genieten met Tzikis: van basisrecepten als knoflookpuree en tomatensalsa over mezze, halloumikroketjes en gevulde aubergine met pasta tot gegrilde sardines, lamsschouder en baklava. Ook het recept van hun zalige kruidenmegeling wordt in het boek onthuld. Het is een aanrader voor liefhebbers van de Griekse keuken.
Het boek ligt vanaf 25 oktober in de boekhandel, zowel in het Nederlands als in het Frans.