In het najaar van 2021 opende het paar in de Begijnenstraat The Neck, de eerste wijnbar waar je moet aanbellen om er binnen te geraken. Daarna staan Michael en Christine klaar om je smaakpapillen te verwennen. “De wijnbar was een uit de hand gelopen passie na een reis in Italië”, zegt Michael.
Ondertussen kan je in The Neck ook al een tijdje terecht om culinair te genieten. “Ik bereid zelf gerechtjes om te delen, maar je kan bij ons ook uitgebreider eten. We hebben een formule met een viergangenmenu”, zegt Christine. Op vraag van klanten is The Neck daarmee gestart. Je moet er wel voor reserveren. “Dat is belangrijk om alles in goede banen te leiden, want onze keuken is klein.”
Eens per maand organiseren ze op een woensdagavond een muzikaal evenement. “We houden ervan om mensen te verwennen, in een intieme sfeer. We proberen er echt wel onze persoonlijkheid in te steken. Als mensen hier een thuisgevoel ervaren, vinden we dat een heel mooi compliment. Goede wijn kan je op veel plekken drinken, maar op een gegeven moment komen mensen ook voor u. Dat vinden wij heel fijn”, vertelt Christine.
(De tekst gaat verder onder de foto)
Daar halen ze zelf ook voldoening uit. “Al moet ik toegeven dat het horecaleven best pittig is. Gelukkig heb ik van mijn werkgever de kans gekregen om deeltijds te werken. De zaak vraagt veel energie, maar je haalt er ook veel energie uit. Zeker als je mensen een leuk avondje uit kan bezorgen. Het is in balans”, vertelt Michael.
Overname was snel beklonken
Hun gezellige wijnbar The Neck is open van donderdag tot en met zaterdag, telkens van 17u tot middernacht. Daar is ondertussen een nieuw project bijgekomen: hun wijnhandel The Bottle in Mechelen-Zuid. “Dat verhaal kruiste ons pad een klein jaar geleden, toevallig op de Dag van de Ondernemer. Op het internet zag ik toen dat WelWijn na tien jaar over te nemen stond. Ik dacht meteen dat het misschien wel iets voor ons zou zijn”, zegt Michael.
Nog datzelfde weekend maakten ze een afspraak, waarna de overname snel beklonken was. “In de wijnhandel hadden Pïet en Marie-Sofie met WelWijn een heel mooie zaak opgebouwd, met atypische wijnen. De synergie tussen een wijnbar en een wijnhandel stond voor ons in de sterren geschreven. Als klanten in de bar een lekkere wijn proeven, willen ze die misschien ook voor thuis”, legt Michael uit.
Bij The Neck verkochten ze al wijn voor thuis. “Maar dat waren maximaal twee of drie flesjes, terwijl ze bij The Bottle makkelijk een of twee kistjes kunnen meenemen. We hebben aan onze zaak in Mechelen-Zuid ook voldoende parkeerplaats”, zegt Michael. De wijnhandel is voor het koppel perfect te combineren omdat hij alleen op zaterdag open is. Daarnaast is er de webshop.
Voor hen scheelt dat ook thuis aan ruimte. “In ons magazijn hebben we plek voor 38 paletten. Dat is beter dan onze garage thuis (lacht). Met de wijnhandel erbij is ons gamma een heel stuk breder geworden. We verkopen vandaag wijnen uit alle uithoeken van de wereld, van Hongarije tot Syrië”, vertelt Michael.