KEERBERGEN – Ignace Reheul draagt Hof Van Craynbergh in Keerbergen over aan zijn zoon David (23). Die wil in het toprestaurant starten met een nieuw concept.
Het restaurantgedeelte blijft ook na de overdracht behouden, maar met zijn achtergrond als sommelier en chocolatier heeft hij wel een hele verjongingskuur in petto. Zelfs de naam blijft niet behouden: Hof Van Craynbergh wordt The Hill.
“Ik wil de drempel verlagen en tonen dat we zeer acceptabele prijzen hebben. Daar hoort een verjongingsoperatie bij en dat merk je onder andere aan de nieuwe naam”, zegt David Reheul. “Die verwijst niet alleen nog steeds naar de hoogste heuvel van Keerbergen waarop dit pand staat. Maar ook naar een concept dat gericht is op de ervaring van elke bezoeker, die pas naar buiten zou mogen gaan op de top van zijn beleving bij ons.”
Nieuw interieur
Om te beginnen verandert het interieur van de zaak helemaal. In het eetgedeelte komt een loungehoek met Chesterfield banken waar je kan genieten van een cocktail of glas wijn met hapjes. De grote zaal wordt ingericht met nieuwe zitbanken en massieve tafels. Voor de keuken rekent Reheul op generatiegenoot Giacomo Battheu. Hij verlaat toprestaurant La Durée in Ardooie. Er zullen ook sharing-gerechten worden aangeboden.
Verder zal The Hill op het gelijkvloers ook over een decoratie- en wijnhandel beschikken, waar alle producten die in het restaurant op tafel staan, worden verkocht. Vreemd is dat niet, want David heeft ervaring als sommelier en werkte tot voor kort bij Qualivino in Lier. En moeder Ann baat een winkel van keramiek uit in Knokke. Haar producten zijn dan ook in The Hill te koop.
Zomerbar
De verbouwingswerken en de metamorfose van Hof Van Craynbergh naar The Hill zijn gepland vanaf de eerste week van april en nemen normaal een kleine maand in beslag. Reheul: “In het eerste weekend van mei zouden we dan de overgang willen vieren. Het beste van 24 jaar Hof Van Craynbergh, gecombineerd met een openingsevent voor The Hill. Op die manier kunnen we de mensen al even triggeren voor het nieuwe concept.”
Vader Ignace blijft overigens nog de eerstkomende jaren in dienst om over de kwaliteit van The Hill te waken. David zit in elk geval niet stil. In 2020 wil hij op het domein aan het restaurant een zomerbar openen. “Mensen kunnen hier dan na hun werk terecht voor een glas”, aldus Reheul. “Maar ik zie het ook breder dan dat en stel onze locatie graag open voor bedrijfsevents en huwelijken. Op zondag organiseer ik bovendien verschillende wijnevents.”