The Foodvillage verwent hardwerkende foodies

LucDielsenSandrovanhetGroenewoud‘Afgeschreven’ topmanagers die enthousiast herbeginnen als restaurateurs? Het kan, en Luc Diels en Sandro van het Groenewoud doen het. De vijftigers hadden een topfunctie in de IT- en autosector en raakten als gevolg van de crisis hun baan kwijt. Ze zijn nu in Hever gestart met The Foodvillage, een traiteurszaak waar hardwerkende foodies kant en klaar lekkers kunnen bestellen en afhalen.

De twee vijftigers hebben nog een tijdje geprobeerd een nieuwe baan te vinden in hun eigen sector, maar al snel bleek dat dat vanwege hun leeftijd heel moeilijk zou worden. Ze praatten vaak over hun passie voor lekker eten en koken, en beslisten om samen een nieuw avontuur te beginnen. Ze hebben een bestaande vishandel overgenomen, hebben die gerestyled en heropend als The Foodvillage. Zij noemen het een comfortfoodstore.
“We hadden de keuze”, zegt Sandro van het Groenewoud, “ofwel blijven aanmodderen in dezelfde onzekere job, ofwel ons hart volgen en een sprong in het diepe wagen.”

The Foodvillage is bedoeld voor liefhebbers van verse producten en heerlijke gerechten met de klemtoon op kwaliteit en betaalbaarheid. Klanten kunnen online of telefonisch bestellen en de gerechten later oppikken in de winkel. Daar kan je trouwens ook kopen zonder op voorhand te bestellen.

“We weten uit eigen ervaring dat het voor drukbezette mensen – voornamelijk gezinnen waar beide partners werken – niet eenvoudig is om altijd lekker en gezond te koken”, zegt Luc Diels. “Wij willen onze klanten kwalitatieve, verse, originele en biologisch verantwoorde producten aanbieden.” De comfortfoodstore is gespecialiseerd in vis en zeevruchten maar heeft ook meeneemgerechten uit de wereldkeuken met vlees en vegetarische alternatieven, kaas, charcuterie en een wijnassortiment.

The Foodvillage beschikt voor bedrijfs- en familiefeesten en voor evenementen over een cateringdienst.