cacao

The Cacao Project in nieuwe Gault&Millau voor chocolatiers

MECHELEN – The Cacao Project van Pieter Vaes uit Mechelen is als enige chocolatier uit de regio opgenomen in de Gault&Millau 2019 met de beste chocolatiers van België en het Groothertogdom Luxemburg.

73 chocolatiers, goed voor 120 winkeladressen, zijn opgenomen in de Gault&Millau voor chocolatiers. De uitgever benadrukt dat er voor de selectie niet over een nacht ijs is gegaan.

“Er waren uitvoerige degustaties vereist om het neusje van de chocolade juist te kunnen selecteren. Zoals gebruikelijk bij Gault&Millau werden de keuzes met de grootste redactionele onafhankelijkheid gemaakt op basis van de visuele en smaakeigenschappen van elk geproefd item. Nog niet alle gerenommeerde huizen van ons land zijn in de gids opgenomen. Wij hebben een meer dan uitgebreide selectie gemaakt en hebben nagenoeg 140 adressen getest. Hiervan hebben er 73 chocolatiers de selectieproeven met vlag en garde doorstaan.”

The Cacao Project van Pieter Vaes, gevestigd aan de Bruul 89 in Mechelen, is één van de uitverkorenen. “Daar zijn we absoluut tevreden mee. Uiteindelijk hadden we dit niet verwacht, zeker niet omdat we nog geen twee jaar bezig zijn”, zegt Pieter Vaes. “Ik hoop dat het qua klantenbereik iets of wat gaat helpen.”

De gids looft zijn creaties met gedurfde en gebalanceerde smaken, zoals de Muze: een praline van Venezolaanse origine melkchocolade gevuld met donker gebrande karamel van espresso en olijfolie, en gezouten hazelnoot gianduja of Rudolph’s Bloody Nose: een praline met Vietnam origine fondant chocolade gevuld met krokante en gebrande Granny Smith appel, gelei met wodka, en bloedworst melkchocolade ganache.

Pieter heeft net nog twee nieuwe creaties toegevoegd aan zijn assortiment: een alien-maskertje van limoengelei met sancho peper en een muntganache, en een oranje met zwarte creatie (knipoog naar Halloween) met gerookte pompoen caramel met pompoenpitpraliné.