Antonia Toniolo (78) werd geboren in de Noord-Italiaanse regio Vincenza maar de liefde bracht haar naar ons land. Toen de Giro D’Italia in haar buurt passeerde leerde ze haar latere echtgenoot, de Belgische profwielrenner Martin Van den Bossche (79), kennen. Hij was toen een van de meesterknechten van Eddy Merckx. Martin werd op slag verliefd op de mooie Italiaanse Antonia.
In 1977 richtte hij samen met Antonia een tegelbedrijf op in Bornem. Ondertussen wordt het bedrijf geleid door hun zoon Niki (44). Maar net zoals tegels een passie zijn voor de Van den Bossche’s, is koken een passie voor Antonia. Elke middag maakt ze lekkere Italiaanse gerechten klaar om er samen met de familie die in de zaak werkt, van te genieten.
Dat de coronacrisis ervoor zorgde dat die familie-etentjes voorlopig niet meer mogen, is dan ook een regelrechte ramp. Zo kwamen ze op het idee om die jarenlang bewaarde, authentieke, familierecepten van Nonna Antonia te bundelen in een boekje.
Dat boekje wordt nu als eindejaarsgeschenk naar alle grote zakelijke klanten gestuurd samen met een pakje ambachtelijke Italiaanse pasta… in de vorm van het logo van het bedrijf.
Maar niet alleen professionele klanten maar ook particulieren kunnen de recepten van Nonna uitproberen. Ze zijn namelijk voor iedereen gratis beschikbaar op de website van tegelbedrijf Van den Bossche. In het kookboekje staan vooral Italiaanse klassiekers zoals de echte Italiaanse Lasagne al forno, verse gnocchi met rode saus, een zijdezachte risotto en een smeuïge tiramisu.