Tearoom Den Bompa ging in februari 2014 open. “Dat was in de Antwerpsestraat 136. Een jaar later hebben we de zaak dan uitgebreid met de Antwerpsestraat 132. Beide panden zijn aan de achterzijde met elkaar verbonden. Toen in november bekend werd dat Bakkerij Hendrickx hiernaast wegens pensioen zou sluiten, vroegen heel wat van onze klanten zich af waar ze voortaan hun vers brood zouden moeten gaan halen”, vertelt Brigitte De Wit.
“Die vraag zette ons aan het denken en nog voor het jaareinde namen we de beslissing om van het voorste deel van dit pand een bakkerswinkel te maken. Maar wat klein begon, we zouden namelijk enkel brood gaan verkopen, liep al snel wat uit de hand. Mensen die naar een bakker komen, willen immers ook pistolets, koffiekoeken, taartjes en gebakjes. Dat gaan we dus ook verkopen.”
Halve warme bakker
Bakkerij Den Bompa werkt samen met Bakkerij Carl, die in de Mechelse regio negen eigen vestigingen telt. “Elke ochtend levert Bakkerij Carl alle producten waarmee we onze winkel kunnen openen. Maar Bakkerij Carl levert ook halfgebakken brood, pistolets en broodjes. Die bakken we zelf verder af, zodat we de hele dag versgebakken producten in de winkel hebben liggen.”
LEES OOK. Bakkerij Carl (Hofstade) opent negende winkel
Het gamma van Bakkerij Carl is zo uitgebreid dat Bakkerij Den Bompa niet alles in de winkel heeft liggen. “Dat is inderdaad onmogelijk, maar alles is wel een dag vooraf in de winkel of telefonisch te bestellen. Daarvoor hebben we in de winkel een map liggen met foto’s van alle producten”, verduidelijkt Ann Clemens. Zij is de winkelverantwoordelijke en deed jaren ervaring op bij een andere Lierse bakker.