tahini Foto: Dirk Vertommen

Tahini Vercauteren (31) neemt bistro Choc-eau-latté over: “Altijd al een hart voor horeca”

De Bistro Choc-eau-latté in Willebroek heeft een nieuwe uitbater. Tahini Vercauteren (31) nam de bistro over nadat ze een hamburgerkraam langs de weg uitbaatte. “Ik wilde altijd al met een eigen zaak starten. Ik was er niet dringend naar op zoek, maar toen Choc-eau-latté over te nemen stond, heb ik de kans gegrepen”, vertelt Tahini.

Tahini Vercauteren heropende op dinsdag 4 juli de deuren van Choc-eau-latté in Willebroek. “Ik ben altijd al bezig geweest met horeca. Hiervoor had ik een eigen hamburgerkraam langs de N17, maar ik merkte dat ik klaar was voor iets anders.”

“Toen ik de kans kreeg om deze bistro over te nemen, heb ik niet lang moeten twijfelen. De vorige uitbaters hebben nog een tweede zaak en dat werd hen te druk. Ik wilde altijd al een eigen zaak starten, maar ik heb gewacht tot er iets op mijn pad kwam. Ik ben zelf ook van Willebroek. Iets openen in je thuisbasis maakt het extra fijn.”

Choc-eau-latté

Op 1 juli organiseerde Tahini een openingsreceptie en op 4 juli gingen de deuren officieel open. “Ondertussen zijn we al een week verder. Ik heb al heel wat positieve reacties gehad. De inwoners van Willebroek zijn vooral blij dat ze hier opnieuw terecht kunnen.”

Na de overname is Tahini meteen aan de slag gegaan. “Ik heb niet echt iets veranderd aan de bistro. Hier en daar een kleine aanpassing aan het interieur, maar voor de rest is alles hetzelfde gebleven.”

“De naam blijft ook hetzelfde, want iedereen kent de bistro zo. Choc-eau-latté is ondertussen al negen jaar een vaste waarde in Willebroek. Daarnaast vind ik het zelf ook een hele toffe naam,” zegt ze al lachend.

Nieuw team

Ondertussen is de bistro al even geopend. “Iets nieuws opstarten is altijd spannend. Het was een drukke en hectische periode, maar alles is goed gekomen. Het volledige team heeft al hard gewerkt. Ik ben er zeker van dat we in de toekomst nog verder gaan groeien.”

Hoewel Tahini bijna niets heeft veranderd in de bistro, is er toch één kleine aanpassing: het team. “Ik heb voor een volledig nieuw team gezorgd. Choc-eau-latté krijgt een nieuwe kok en nieuw personeel. Ikzelf ben ook steeds aanwezig in de zaak.”

Voorlopig heeft Tahini nog geen verdere ambities voor een tweede zaak. “Het is volle focus op Choc-eau-latté. Eén zaak is al druk genoeg”, besluit ze.

Openingstijden

Net zoals voorheen kan je bij Choc-eau-latté terecht voor een goede dagschotel uit het à la carte-menu. In de namiddag zijn er ijsjes, wafels of pannenkoeken. “Het is de bedoeling om een gezellige plaats te creëren waar iedereen welkom is voor een hapje en drankje.”

Choc-eau-latté is van dinsdag tot en met zaterdag geopend tussen 9.30u en 18u. Op maandag, zon- en feestdagen is de bistro gesloten. “Tijdens evenementen in Willebroek blijven we uitzonderlijk wat langer open”, besluit Tahini.