Lasagne met kippengehakt, koninginnenhapje of een vispannetje: met SuperMealZ wil Valerie Haegeman, traiteur van opleiding, bewijzen dat bereide maaltijden ook kwalitatief kunnen zijn. “Mensen die laat werken hebben soms geen zin om te koken. Met ons assortiment willen we een alternatief bieden voor frietjes, Chinees of iets uit de microgolfoven”, zegt Valerie.
Tijdens de coronacrisis merkte ze een groeiende vraag naar bereide maaltijden. Daarom stichtte ze met haar Putse familiebedrijf Superkip een dochteronderneming: SuperMealz.
“Onze voedselautomaten combineren een vast en een wisselend assortiment. Ik krijg daarbij hulp van mijn zus en chef Cédric Van den bossche. Ik vind het belangrijk dat de gerechten die we aanbieden lekker, maar vooral gezond zijn”, vertelt ze.
Uitbreiding
Dit jaar wil SuperMealz uitbreiden met vier nieuwe automaten, wat het totaal op tien zou zetten. Maar over de exacte locatie kan Valerie nog niet veel kwijt. “We denken vooral aan de regio Tremelo-Haacht en aan Heist-op-den-Berg. Het is voor ons belangrijk dat we de bevoorrading van de automaten efficiënt kunnen organiseren via een vaste toer.”