subsidies

Subsidies voor samenwerking tussen sociale en reguliere economie

ANTWERPEN – De provincie Antwerpen wil inclusieve economie promoten en geeft daarom een inpulssubsidie voor samenwerking tussen sociale en reguliere economie.

Inclusieve economie wil mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt werk bezorgen. De samenwerking die de provincie wil stimuleren, kan onder meer worden gerealiseerd door duurzame partnerschappen aan te gaan en/of samen nieuwe activiteiten op te zetten. 

De organisaties die een aanvraag voor impulssubsidie kunnen indienen, zijn lokale besturen (gemeenten, OCMW’s) en hun verzelfstandigde agentschappen of samenwerkingsverbanden tussen lokale besturen, instellingen uit de geestelijke gezondheidszorg en uit de sector zorg voor personen met een handicap, sociale-economieorganisaties en –bedrijven (maatwerkbedrijven, lokale diensteneconomie, invoegbedrijven,…), centra voor algemeen welzijnswerk en vzw’s, coöperatieve en andere vennootschapsvormen.

De voorgestelde projecten (uitsluitend in de provincie Antwerpen) moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Het moet gaan om minstens één partner uit het reguliere en één partner uit het sociaal economisch circuit. Het project dient een impuls te geven aan innovatie binnen het arbeidszorgbeleid en/of het sociale-economiebeleid en bijdragen tot een inclusieve economie in de provincie Antwerpen. Het mag niet tot de reguliere werking van de indiener behoren.

Geen subsidie voor investeringen

Zowel de personeelskosten als de werkingskosten verbonden aan het impulsproject komen in aanmerking voor subsidie. Investeringskosten worden niet gesubsidieerd, maar kunnen worden gesteund door het Participatiefonds Trividend Provincie Antwerpen.

Kandidaten voor de projectoproep kunnen hun idee tot 4 juni indienen via het digitale subsidieloket. Op de inspiratiedag van 28 mei toont de provincie Antwerpen wat ze nog te bieden heeft om samen te werken aan een inclusieve economie.