Het is nog maar de eerste week van traiteur Warande, maar toch loopt het aantal bestelling vlot binnen. Op de afhalingen op zondag moest hij al een stop zetten. “Het is mijn bedoeling om alles relatief beperkt te houden. Ik mik op een achttal bestellingen per dag, maar zondag zijn het er 16, dat is echt het maximum”, legt Nick uit.
Tot nu beperkte het koken zich voor familie en vrienden. “Waarom ik dan nu, midden in de coronacrisis, kies om met een eigen traiteurzaak te starten? Tijdens de lockdown had ik veel tijd om te experimenteren in de keuken. Ik legde ook een eigen moestuin aan zodat ik met zelf gekweekte groenten aan de slag kon. Koken is echt mijn passie en daarom besloot ik om te starten als zelfstandig traiteur in bijberoep. Voor mij blijft dit in de eerste plaats ontspanning”, zegt Diddens.
Duurzaamheid is voor Nick heel belangrijk. Hij werkt met producten van lokale boeren en ook voor de verpakking kiest hij voor composteerbare bakjes die gemaakt zijn uit restproducten van suikerriet.
Nick is autodidact. Hij leerde koken door het veel te doen en haalt zijn kennis van het internet en uit kookboeken. “Verder is het vooral een kwestie van veel oefenen en experimenteren met nieuwe combinaties. Ik probeer niet teveel klassieke gerechten te maken maar eerder verrassende dingen. Het liefst werk ik met zelf gemaakte pasta. Of ik hier in de toekomst mijn hoofdberoep van wil maken? Daar zijn nog geen plannen voor. Ik doe het vooral voor mijn eigen plezier en dat wil ik voorlopig zo houden. De combinatie met mijn job als turnleerkracht moet doenbaar blijven. Daarom ben ik ook alleen op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag open en zet ik een beperking op het aantal bestellingen.”