RUISBROEK – In een prachtig gerenoveerde schuur naast een oude spoorweg in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) openden Mathieu Le Clef en Evy Peeters op 17 september restaurant La Route. De nieuwe zaak richt zich zowel op bedrijven als particulieren.
Drie jaar werkten Mathieu Le Clef en zijn schoonvader Dirk Peeters om van het vervallen gebouw een restaurant te maken. De gerenoveerde schuur waarin la Route is gevestigd is al sinds generaties eigendom van de familie Peeters. Vroeger stond op het terrein een seinhuisje voor de spoorweg. Dat werd in de volksmond het routehuis genoemd, vandaar dat het restaurant de naam La Route kreeg.
De passie van Mathieu Le Clef is lekker eten. Hij deed jarenlang ervaring op in diverse keukens waaronder het Hilton hotel en Villa Doria. In La Route staat hij voorlopig alleen aan het fornuis en verzorgt hij het menu tot in de details. Zijn vrouw Evy, die het restaurant combineert met een job als bankbediende, staat hem bij waar nodig.
Voor Mathieu en Evy is het hun eerste stap als ondernemers. “Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt, lekker kan genieten van een perfecte tafel vol seizoensgebonden specialiteiten en streekproducten, maar ook van degelijke klassiekers uit grootmoeders keuken en kleurrijke, creatieve gerechten uit de hele wereld.”
Restaurant La Route aan het Ooievaarsnest 11 te Ruisbroek is van dinsdag tot vrijdag open van 12 tot 14.30 u en van 18 tot 21 u. Op zaterdag is de zaak enkel ’s avonds open. Zondag en maandag zijn de sluitingsdagen.